Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Praūžė Saulėta senjorų savaitė!

Saulėta senjorų savaitė – jau tradicija tapęs renginių ciklas, suburiantis gausią Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenę į edukacines, kūrybines, kulinarines veiklas. Kiekvienais metais Globos namų senjorai džiaugiasi ne tik įdomiomis veiklomis, bet ir galimybe susitikti su geraširdžiais savanoriais.

Saulėta senjorų savaitė – jau tradicija tapęs renginių ciklas, suburiantis gausią Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenę į edukacines, kūrybines, kulinarines veiklas.  Kiekvienais metais Globos namų senjorai džiaugiasi ne tik Globos namų darbuotojų organizuotomis įdomiomis veiklomis, bet ir galimybe susitikti su geraširdžiais ir savanoriais.

Renginių ciklą pristatė Šiaulių miesto savivaldybės globos namų socialinė darbuotoja Simona:
  ,,Atsižvelgiant į tai, kad Europos Sąjungos užimtumo politikos kontekste, vyresnio amžiaus asmenų mokymasis visą gyvenimą nagrinėjamas per aktyvaus senėjimo prizmę, senjorams buvo organizuojamos įvairios aktyvios veiklos. Renginių savaitę pradėjome muilų burbulų šou, kuriame netrūko senjorų juoko ir azarto, rungiantis didžiausio muilo burbulo konkurse. Senjorai buvo kviečiami prisijungti į aktyvią sportinę popietę „Sveikame kūne – sveika siela“, kurioje lavino savo smulkiąją motoriką ir kitus gebėjimus. Organizuotuose floristinėse dirbtuvėse senjorai mėgavosi spalvų terapija ir smulkiosios motorikos mankšta. Užsiėmimuose „Mandalos magija“ ir „Rudens pastelė“ senjorai iš augalų kūrė spalvingas mandalų kompozicijas, kuriomis papuošė Globos namų sodą. Savaitei įpusėjus meno mylėtojos turėjo galimybę dalyvauti keramikos dirbtuvėse „Draugo duetas“, kuriose iš molio lipdė gėlių žiedus, o grybų mylėtojai kūrybinėse dirbtuvėse kūrė spalvingą miško dekoraciją. Saulėtos senjorų savaitės renginiuose netrūko svečių, Globos namuose muzikinį koncertą ir geros nuotaikos pliūpsnį mums dovanojo Šiaulių miesto žmonių su negalia klubas „Židinys“. Globos namų fojė zonoje kišeninių kalendorėlių kolekcionierė Jūratė Kirklienė eksponavo parodą „Saulės paglostyti“, kolekcionierė senjorams priminė, kad kūrybiškumui nėra ribų, svarbu paprastuose dalykuose įžvelgti originalias idėjas jas įgyvendinant. Saulėtą senjorų savaitę vainikavo edukacinis užsiėmimas „Kelionė po Lietuvos etnografinius regionus per kulinarinį paveldą“. Užsiėmimo metu senjorai buvo supažindinti su skirtingų Lietuvos etnografinių regionų papročiais bei etnografinių regionų Aukštaitijos, Žemaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos ir Mažosios Lietuvos tradicine virtuve. Edukaciniame užsiėmime skanavome žemaitišką kastinį su karštomis bulvėmis ir trintomis kanapėmis, Dzūkijos kraštuose užaugusius grybus ir riešutus, aukštaitišką rūgštų sūrį, suvalkietišką skilandį. Lankėmės Mažosios Lietuvos kepyklėlėje, vaišinomės cukriniais riestainiais ir kafija. Socialinė darbuotoja senjorams pristatė duonos raikymo subtilybes. Senjorai prisiminė vaikystės dienas ir dalinosi prisiminimais. Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose gyvenantys senjorai Jums linki, kad netrūktų saulės širdyje, lūpose - šypsenos".

Socialinių paslaugų skyrius.

Saulėta senjorų savaitė