Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pusiaukelėje į Europos čempionatą

Praėjusį savaitgalį Slovakijoje, Šamorine Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro raitelių komanda „JGC endurance team“ atstovavo Lietuvą tarptautinėse ištvermės jojimo varžybose CEI*** 140 km. distancijoje.

Šį kartą varžybose tikru iššūkiu tapo ne tik CEI*** distancija, bet ir ekstremalios oro sąlygos - stiprus lietus kelias dienas prieš varžybas ir varžybų metu apsunkino jojimą. Trąsos buvo slidžios, klampios, dėl oro sąlygų buvo mažinamas minimalūs varžybų greitis, vet gate zona ir „pre-ride inspection“ perkelta iš lauko į vidaus maniežus.

Nepaisant slidžių trasų, po daugiau negu 9h jojimo mūsų žirgyno duetas Jogailė Develytė su žirgu Sultan įveikė 140 km. distanciją 14,76 km/h greičiu!

Tai buvo pirmasis kartas kai mūsų žirgyno žirgas įveikė CEI*** trasą!

Ir antrasis kartas kai Lietuvoje treniruojamas žirgas įveikė CEI*** lygio distanciją.

Po šių varžybų finišo Gamtininkų centro žirgyno duetas yra pusiaukelėje kvalifikuotis į 2023 Europos ištvermės jojimo čempionatą!!!

Įveikus CEI***160 km. distanciją birželio mėnesį, duetas patektų į rugsėjo mėnesį Olandijoje Ermelo vyksiantį Europos čempionatą ir 2024 m. Prancūzijoje vyksiantį Pasaulio ištvermės jojimo čempionatą.

 

Komanda dėkoja visiems padėjusiems ir prisidėjusiems prie šių varžybų rezultato, o ypatingai rėmėjams!

AČIŪ sakome Šiaulių miesto savivaldybės Sporto skyriui, SPLIUS, UAB.

 

Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro informacija ir nuotraukos