Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Respublikinė bendrojo ugdymo mokyklų 1-4 klasių mokinių ir priešmokyklinio ugdymo vaikų etnokultūrinė konferencija ,,Skrynelę pravėrus“

Šiaulių „Romuvos" progimnazijoje įvyko Respublikinė bendrojo ugdymo mokyklų 1-4 klasių mokinių ir priešmokyklinio ugdymo vaikų etnokultūrinė konferencija ,,Skrynelę pravėrus". Konferencijos metu vaikai dalinosi savo žiniomis apie etninę kultūrą, etnokultūrinį raštingumą, ugdė tautinį tapatumą, pažino ir vertino savo tautos ir Lietuvos tradicinę kultūrą, suvokė save kaip tos kultūros puoselėtoją. Joje dalyvavo didelis būrys mokinių ir priešmokyklinio ugdymo vaikų iš visos Lietuvos mokyklų: Kretingos, Akmenės, Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir iš tolimųjų Širvintų rajono.

Konferencijos dalyvius pasveikino Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos direktorė Stanislava Prazauskienė. Ji pasidžiaugė mokytojų ir mokinių noru dalintis žiniomis apie lietuvių liaudies paveldą, akcentavo etnokultūros svarbą. Šiaulių turizmo  informacijos centro vadovė Rūta Stankuvienė pristatė etnokultūros sąvoką. Pasakojo apie Šiaulių krašto žymias vietas, lankytinus objektus. Pakvietė konferencijos dalyvius apsilankyti Saulės mieste. O kaip pasiruošti pasimatymui su liaudies daina, papasakojo  Šiaulių universitetinės gimnazijos dr. ekspertė, atlikėja-vokalistė, dainų autorė, grupės ,,KITAVA“ lyderė Rasa Stoškuvienė. Muzikavimo ir dainavimo studija „Dunduliai“, paruošti Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos mokytojos Rasos Navickienės, žaisdami su muzika keliavo į konferencijos pranešimų  pristatymo pogrupius, kur ugdytiniai, padedami juos ruošusių mokytojų,  pristatė sakmes, pasakas be galo, padavimus, dainavo tarmiškas dainas, dalinosi receptais, žaidė žaidimus.

Konferencijos dalyviai ir jų mokytojai kartu su „Romuvos“ progimnazijos šokio mokytoja Daiva Riškiene judriojoje veikloje mokėsi ir šoko tris lietuvių liaudies šokius: ,,Kiaulė grikiuos“, ,,Malūnėlis“ ir ,,Pliauškutis“. Šokio mokytojai padėjo Šiaulių ,,Romuvos“ progimnazijos 4 klasės mokiniai. Baigiantis konferencijai, ją apibendrinant ir reflektuojant, dalyviai dalyvavo KAHOOT viktorinoje. Visi jautėsi pakylėtai ir džiugiai, pasidalinę naujomis idėjomis ir mintimis. Savo džiugia nuotaika širdelėmis ir jaustukais pasidalino ekrane. Visi dalyviai planavo sugrįžti kitais mokslo metais.

 

Pradinių klasių pedagogės Laura Palivonienė ir Rasa Navickienė

Nuotraukos: Lauros Palivonienės

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas