Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Respublikinė bendrojo ugdymo mokyklų 1–4 klasių mokinių ir priešmokyklinio ugdymo vaikų etnokultūrinė konferencija „Skrynelę pravėrus‘2024“

Šiaulių „Romuvos“ progimnazijoje vyko respublikinė bendrojo ugdymo mokyklų 1–4 klasių mokinių ir priešmokyklinio ugdymo vaikų etnokultūrinė konferencija „Skrynelę pravėrus‘2024“. Konferencijos partneris Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo centras. Šiemet konferencijoje dalyvavo daugiau nei 150 mokinių ir mokytojų. Į renginį atvyko gausus būrys pradinių klasių mokinių ir priešmokyklinio ugdymo vaikų iš visos Lietuvos mokyklų: Kelmės, Panevėžio, Raguvos, Vilniaus, Velžio bei Šiaulių miesto mokyklų. Dalyvių gausa džiugino ne tik organizatorius, bet ir pačius dalyvius, nes visiems dalyvavusiems mokiniams ir mokytojams buvo malonu dalintis žiniomis bei patirtimi.

Konferencijos dalyvius pasveikino „Romuvos“  progimnazijos direktorė Stanislava Prazauskienė. Ji pasidžiaugė mokytojų ir mokinių noru dalintis žiniomis apie lietuvių liaudies paveldą, tautinius kostiumus, akcentavo etnokultūros svarbą. Konferenciją atidarė „Romuvos“ progimnazijos jaunučių liaudies šokių grupė, kuri savo šokiais sukaustė dalyvių dėmesį (vad. L. Lesickienė). Konferencijai prasidėjus kartu su mažaisiais savo ugdytiniais lininių rūbų kolekciją pristatė Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos mokytojos R. Valčiukienė ir I. Petraitienė. Kiti konferencijos dalyviai, priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai, grojo ir dainavo liaudies dainą „Gale lauko kamarėlė“ (mok. S. Laugalė). Konferencijos metu buvo pristatytas lietuvių liaudies instrumentas – kanklės (mok. R. Miškūnienė ir J. Ostrauskienė). Sutartinę „Treputė martelė“ šoko mokytojos D. Riškienės parengtos mokinės. Po plenarinės konferencijos dalies mokiniai dalinosi į pogrupius. Pogrupiuose dalyviai pristatė savo pranešimus, kuriuose atsispindėjo visa etnokultūros gausa. Mokiniai sekė pasakas be galo, sakmes, padavimus, dainavo tarmiškas dainas, dalinosi receptais, žaidė žaidimus, šoko liaudies šokius.

Pristačius pranešimus, mokiniams ir mokytojams buvo organizuojamos etnokultūrinės dirbtuvėlės. Mokiniai savo grupėse pynė pyneles, kūrė savo katinėlius, piešė liaudies rūbus. Mokinius parengusioms mokytojoms buvo organizuojamos „Molio dirbtuvės“ (mok. A. Venckienė). Jos kūrė savo molio dirbinius bei grožėjosi molio darbų paroda.

Baigiamojoje konferencijos dalyje dalyviai galėjo pasakyti tik vieną – MES KITAIS METAIS ČIA SUGRĮŠIME!

 

Pradinių klasių mokytoja Laura Palivonienė

Nuotraukos: Lauros Palivonienės

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas