Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Respublikinė bendrojo ugdymo mokyklų mokinių konferencija „IRT ir IKT mokymosi veikloje“

2022 m. birželio 8 dieną Šiaulių „Romuvos“ progimnazijoje vykusi tradicinė XI respublikinė bendrojo ugdymo mokyklų mokinių  konferencija „IRT ir IKT mokymosi veikloje“ pakvietė šalies mokinius pasidalinti savo patirtimi apie inovatyvių, kūrybiškumą ugdančių skaitmeninių įrankių panaudojimą įvairiose mokymosi veiklose.

XXI a. informacinės ir komunikacinės technologijos vis labiau daro įtaką visam ugdymo procesui. Jos leidžia didinti ugdymo efektyvumą, padeda kuriant naujas mokymosi erdves, kuriose galima taikyti inovatyvius ir aktyvius mokymo metodus. Per 50 konferencijos dalyvių iš Šiaulių miesto ir šalies mokyklų pristatė net 24 pranešimus. Dalyviai pasidalino savo patirtimi, kaip panaudoti IKT ne tik mokymosi,  bet ir tiriamosiose STEAM ugdymo veiklose. Buvo pristatyti įvairūs skaitmeniniai įrankiai, skirti mokytis istorijos, geografijos, anglų kalbos,  bei 3D virtualios realybės programos, aptartos interaktyvių užduočių ir žaidimų kūrimo galimybės, muzikiniai intarpai ir filmukai. Integruotais biologijos bei IT koliažų kūrimo pavyzdžiais dalijosi Šiaulių ,,Romuvos“ gimnazijos dalyvės. Mokiniai iš Šiaulių Gytarių progimnazijos kalbėjo apie matematinių memų kūrimo bei filmavimo patirtis - STEAM veiklą su Leonardo da Vinči prototipo modeliu. Pranešėja iš Šiaulių Didždvario gimnazijos tinklalapių kūrimo priemone WIX pateikė integruotą lietuvių kalbos, informacinių technologijų ir karjeros planavimo projektą pristatydama savo sukurtą svetainę,  o  Klaipėdos r. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos komanda atskleidė, kaip mokosi vokiečių kalbos integruotoje komiksų laboratorijoje. Gegužių progimnazijos atstovai parodė praktinius pavyzdžius ugdant kūrybiškumą, loginį, erdvinį mąstymą informacinių technologijų ir ekonomikos pamokose.

Konferencijos dalyviai puikiai praleido laiką, dalindamiesi STEAM ugdymo įžvalgomis ir gerosios praktikos pavyzdžiais, mokantis ir kūrybiškai jungiant įvairias mokymosi disciplinas. Mokiniai pranešimuose dalijosi ne tik tyrinėjimais, eksperimentais, bandymais, bet ir atradimo džiaugsmu, džiugiomis emocijomis.

Skaitytų pranešimų įvairovė bei dalyvių šilti atsiliepimai atspindi konferencijos aktualumą:   „Tema šiuolaikiška, aktuali ir neišsenkanti. Kaskart pamatome ką nors naujo. Labai norisi padėkoti ir mokiniams, ir mokytojams. Mokytojams - tai neįkainojama patirtis, kaip organizuoti ugdymo procesą, o moksleiviams gera viešojo kalbėjimo praktika.“ Todėl konferencijos organizatoriai sako: ,,Iki susitikimo kitais mokslo metais!“.

          Šiaulių ‚Romuvos“ progimnazijos mokytojos

Jolanta Zemleckienė, Daiva Lukšienė, Gitana Kovaliovienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas