Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Respublikinė priešmokyklinio amžiaus vaikų konferencija „SMART VAIKAI-2“

Kovo 24 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Saulės“ filiale vyko respublikinė praktinė priešmokyklinio amžiaus vaikų konferencija ,,SMART VAIKAI -2“. Konferencijos tikslas – pristatyti skaitmeninius įrankius, kuriuos vaikai naudoja įvairiose ugdymo(si) veiklose. Konferencija vyko hibridiniu būdu, Šiaulių miesto komandos dalyvavo kontaktiniu būdu, kitų miestų – nuotoliu. Renginį jau antrus metus koordinuoja Šiaulių „Romuvos“ progimnazija ir Šiaulių lopšelis-darželis „Sigutė“, o organizuoja  priešmokyklinio ugdymo mokytojos.

Šiaulių ,,Romuvos" progimnazijos PUG-1 ugdytiniai kartu su mokytoja Asta Urbone pristatė pranešimą ,,Išbandau programėlę Animated drawings“. Priešmokyklinukai dalinosi patirtimi, kaip naudotis šia programėle, parodė, kaip galima animuoti savo sukurtus piešinius, pažingsniui supažindino su programėlės naudojimosi seka. PUG-2 grupės ugdytiniai kartu su mokytoja Erika Steponaitiene kvietė visus konferencijos dalyvius pažinti QR kodus ir pristatė, kaip QR kodai yra panaudojami įvairiose veiklose. PUG-2 grupės pranešimas „Mokomės įdomiau: QR kodai PUG-2 grupėje“ buvo parengtas interaktyvios viktorinos principu, kur atsakyti į klausimus apie QR kodų atsiradimą, naudojimo galimybes, parinkti teisingus atsakymus išmaniojoje lentoje bei atkoduoti QR kodus galėjo ir kitų komandų vaikai. PUG-3 ugdytiniai kartu su mokytoja Viktorija Krivickaite pristatė pranešimą „Slaptažodija“. Ugdytiniai kėlė klausimą ir visiems dalyviams paaiškino kas yra ,,Slaptažodija“. Ugdytiniai supažindino, kokie slaptažodžiai yra naudojami dažniausiai, kaip sudaryti slaptažodį, kad jis iš tiesų būtų slaptas ir kaip apsaugoti savo duomenis bei internetines paskyras. Pranešimo pabaigoje pademonstravo  savo grupės sukurtą patį ilgiausią ir patį slapčiausią slaptažodį, kurį sudarė simbolių seka. Šiaulių lopšelio-darželio „Žirniukas", „Ežiukų“ grupės ugdytiniai su mokytoja L. Kondratavičiene pristatė pranešimą „Quiver programa“ ir nuosekliai paaiškino, kokios yra šios programos galimybės. Konferencijos dalyviai taip pat turėjo galimybę planšetiniais kompiuteriais suaktyvinti paveiksliukus su papildyta realybe, kurie atgijo ir tapo virtualūs.  Šiaulių lopšelio-darželio „Sigutė“ „Bildukų“ grupės komanda kartu su mokytojomis A. Želioniene ir L. Petkuviene  pristatė pranešimą ,,Kalbuosi ir kuriu su DI". Ugdytiniai pristatė tėvelių apklausos rezultatus apie dirbtinio intelekto žinomumą ir panaudojimo galimybes, o taip pat pademonstravo, kaip su dirbtiniu intelektu galima kurti paveikslėlius ir užduotis. Nuotoliu savo pranešimus skaitė Kauno mokyklos-darželio „Šviesa", Gruzdžių lopšelio-darželio ,,Puriena", Alytaus lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ priešmokyklinio ugdymo grupių komandos ir jų pedagogės.

Konferenciją vedė linksmasis robotas „Don Don Donas“ (mokytoja V. Krivickaitė). Šis robotas, sukurtas specialiai šiai konferencijai, buvo ne tik technologijos demonstracija, bet ir priemonė, skatinanti vaikus tyrinėti robotiką ir jos taikymą kasdieniniame gyvenime, žadinanti  vaikų smalsumą ir norą mokytis daugiau.

Konferencijoje „SMART VAIKAI -2“ pristatyti pranešimai, skaitmeniniai įrankiai ugdė vaikų kūrybiškumą, supratimą apie technologijas ir jų pritaikymą kasdieniniame gyvenime. Renginio metu buvo atskleista bendradarbiavimo ir komandinio darbo svarba, vaikų inovatyvių idėjų palaikymas ir pagalba jas plėtojant.  Konferencijos pabaigoje tapo akivaizdu, kad ugdymo turinys technologijų pagalba tampa patrauklus, priimtinas ir atliepiantis šiuolaikinių vaikų poreikius.

 

PUG mokytojos Viktorija Krivickaitė, Erika Steponaitienė, Asta Urbonė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas