Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Respublikinis švietimo įstaigų priešmokyklinio amžiaus ugdytinių Steam projektas „Bitė Lietuvoj“

Šiaulių lopšelis-darželis ,,Bitė“ pakvietė šalies ikimokyklinio ugdymo įstaigas dalyvauti respublikiniame priešmokyklinio amžiaus ugdytinių STEAM projekte “Bitė Lietuvoj“, skirtame Šiaulių lopšelio-darželio „Bitė“ veiklos 45-mečiui paminėti.

Džiugu, jog į kvietimą atsiliepė net daugiau norinčių nei buvo numatyta. Prie projekto prisijungė Šiaulių miesto ,,Dermės” mokykla, ,,Rasos” progimnazija, lopšeliai-darželiai ,,Pelėdžiukas“ir  ,,Ąžuoliukas”, taip pat  ir dalyviai  iš kitų Lietuvos švietimo įstaigų: Šiaulių raj. Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų progimnazijos, Šiaulių r. Gruzdžių lopšelio-darželio „Puriena“, Vilkaviškio ,,Ąžuolo” progimnazijos, Telšių lopšelio-darželio ,,Mastis”, Kelmės lopšelio–darželio „Ąžuoliukas“, Radviliškio raj. Baisogalos mokyklos-darželio.

Dalyvaujančioms įstaigoms prieš baigiamąją konferenciją buvo išsiųsti Lietuvos žemėlapiai su užkoduotais QR kodais, konferencijos metu iš miesto į miestą „keliavo” ugdytinių pagamintos bitutės. Projektas vyko trimis etapais. Pirmąjame etape dalyviai gaminosi BITUTĘ naudodami įvairias STEAM priemones bei medžiagas, kurias vėliau panaudojo konferencijos metu. Antrąjame etape dalyviai pasirinko  miestą, kuriuo domėjosi, rinko informaciją apie vietoves, kultūrą, papročius bei tradicijas.  Trečiąjame etape visi nuotaikingai susirinko į baigiamąją šventinę konferenciją, kur visų dalyvių dėka buvo sudaryta galimybė „bitutėms” paskraidyti po įspūdinguosius Lietuvos miestus:  Šiaulius, Kuršėnus, Radviliškį, Palangą, Vilkaviškį, Rokiškį, Telšius, Gruzdžius, Klaipėdą, Kelmę. Konferencijos vedančiuosius, priešmokyklinio ugdymo mokytoją Vaidą Jančenkovienę, atlikusią Bitutės vaidmenį, ir priešmokyklinukus Vakarį ir Arną, nustebino dalyvių išradingumas ir sumanumas STEAM BITUČIŲ pristatyme.  Buvo smagu matyti rimtus ir susikaupusius konferencijos dalyvius. Jaunųjų lektorių pra­ne­ši­mai bu­vo kū­ry­biš­ki, ino­va­ty­vūs, vaizdingi ir at­spin­din­tys skirtingų Lietuvos miestų, istorijas, vietoves, kultūrą, papročius ir tradicijas. Konferencijos pabaigoje vaikai buvo pakviesti  žaisti visų pamėgtą „Kahoot!“ viktoriną, kur visi turėjo galimybę pasitikrinti konferencijos metu įgytas žinias.

Džiau­gia­mės, jog šiame projekte-kon­fe­ren­ci­jo­je bu­vo su­da­ry­tos są­ly­gos  vai­kų ge­bė­ji­mams, kūrybiškumui STEAM veiklose at­si­skleis­ti, pažinimo, kultūrinei, skaitmeninei komunikavimo kompetencijoms bei  vie­šo­jo kal­bė­ji­mo įgū­džiams ugdytis.  Ne veltui garsus Belgijos tyrėjas Albert Jansens yra pasakęs:  „Papasakok man – ir aš pamiršiu; parodyk man – ir aš prisiminsiu; įtrauk mane –ir aš suprasiu“.

Konferenciją organizavo Šiaulių lopšelio-darželio priešmokyklinio ugdymo mokytojos: Inga Šležienė, Gražina Jurkuvienė, Sima Baliutavičienė, Vaida Jančenkovienė, Justė Tverionienė, Evelina Ražinskienė.

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas