Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savivaldybė: miesto gatves ir šaligatvius prižiūrinti įmonė turi pasitempti

Šiaulių miesto savivaldybės spaudos konferencijoje Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vedėja Eglė Bružienė ir Miesto koordinavimo skyriaus vedėja Rigita Tijūnaitienė informavo apie miesto gatvių ir takų priežiūrą. Vadovės atskleidė, kad kontrolieriai gatvių valymo įmonei UAB „Ecoservice projektai“ surašė baudų aktus už netinkamai atliktus darbus.

Pasak Eglės Bružienės, Šiaulių mieste gatvės prižiūrimos pagal skirtingus 4 priežiūros lygius. 1 lygis yra aukštas priežiūros lygis, pagal jį turi būti užtikrintos geros eismo sąlygos ištisą parą žiemos metu, jei sninga ar pusto, gatvės yra nuolatos valomos ir esant poreikiui barstomos šlapia druska. Minėtam lygiui priskiriamos šios gatvės: Architektų g., Tilžės g., Aukštabalio g., Baltų g., Dubijos g., Gegužių., Karaliaučiaus g., Pramonės g., Serbentų g., Vilniaus g., Žemaitės g. ir autobusų apsisukimo žiedai.

Kitos gatvės, kurios patenka į 2, 3 gatvių priežiūros lygį, taip pat yra valomos ir barstomos, tačiau reakcijos laikas nustojus snigti yra ilgesnis. 2 priežiūros lygio gatvės turi būti nuvalomos per 6 valandas, o 3 priežiūros lygio gatvės – per 8 valandas.

4 priežiūros lygio gatvės tai daugiausiai žvyrkeliai arba mažos kvartalų gatvės, jos nėra barstomos, o tik valomos, jei gausiai prisnigo ir turėtų būti nuvalomos ne vėliau nei per 10 valandų nuo to laiko, kai nustojo snigti. 

Atitinkamai prižiūrimi ir šaligatviai, jie skirstomi į 2 priežiūros lygius. 1 lygio šaligatviai valomi greičiau nei 2 lygio. Į 1 priežiūros lygi patenka visi takuose esantys laiptai.

Rigita Tijūnaitienė pristatė, kaip sekasi UAB „Ecoservice projektai“ susitvarkyti su sutarties reikalavimais. Per pastarąją savaitę buvo prižiūrimos visų lygių gatvės. Kasdien sausio 3–7 dienomis buvo valomos visos 1 lygio gatvės, buvo valomos 43 antro lygio gatvės ir 85 trečio  lygio gatvės. Visos 1–3 lygių gatvės buvo nuolat valomos ir barstomos. Nuvalyta ir pabarstyta buvo daugiau negu 11 mln. kvadratinių metrų gatvių ir virš 2 mln. kvadratinių metrų šaligatvių.

Tačiau ne visais atvejais prižiūrėtojams pavyko atlikti sutartus įsipareigojimus. Dėl ne laiku ar nekokybiškai atlikto valymo Savivaldybės administracija įmonei surašė baudos aktus. Dėl netinkamos gatvių priežiūros per savaitę sulaukta 2 gyventojų skundų (S. Šalkauskio g. ir Ragainės g.) ir 2 skundai per praeitą savaitę gauti dėl netinkamos šaligatvių priežiūros.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis