Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savivaldybėje lankėsi Vokietijos miesto Plaueno atstovai

Vicemeras Justinas Švėgžda priėmė Šiauliuose apsilankiusius miesto partnerio Vokietijoje atstovus. Svečiai domėjosi naujomis bendrų projektų galimybėmis, taip pat stebėjosi sparčiu ekonominiu Šiaulių miesto vystymusi.

Tarp apsilankiusiųjų Saksonijos aplinkosaugos fondo „Gamta ir aplinka“ direktorius Dietmaras Kammerschenas, aplinkosauginės inžinerijos biuro „M&S Umweltprojekt GmbH” direktorius prof. dr. Berndas Märtneris. Taip pat atvyko ir „M&S Umweltprojekt Baltic” direktorius Kai Löffleris ir jo pavaduotoja Sonata Aleksandravičienė.

Pagrindinis susitikimo tikslas – nauji bendradarbiavimo projektai

Įgyvendinant sutartį su Šiaulių miesto savivaldybės administracija,  2019–2023 m. „M&S Umweltprojekt GmbH“ administravo 10 rangos sutarčių, kurių bendra vertė beveik 18 mln. Eur be PVM. Projekto metu įrengta ar rekonstruota Šiaulių miesto centrinės dalies ir jos prieigų infrastruktūra: Talkšos pakrantė, Vilniaus gatvė, P. Višinskio gatvė, Aušros alėja, centrinis ir Didžvario parkai ir kt.

Savivaldybėje apsilankę svečiai teigė, kad į Šiaulius jiems visada malonu grįžti, vaikštinėdami po populiariausias miesto vietas jie gali džiaugtis baigtas infrastruktūriniais projektais, prie kurių kūrimo patys ir prisidėjo.

Panašu, kad šis bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Vokietijos nutrūkti neturėtų. Saksonijos aplinkosaugos fondo „Gamta ir aplinka“ direktorius Dietmaras Kammerschenas domėjosi galimybėmis bendradarbiauti kuriant naujus Šiaulių krašto aplinkosauginius projektus. Pasak jo, „Gamta ir aplinka“ siekia savo veiklą plėsti Baltijos šalyse, o ypač Lietuvoje.

Saksonijos Federacinės žemės fondas „Gamta ir aplinka“ yra viešosios teisės fondas, įsikūręs federacinėje sostinėje Drezdene. Dar 1998 m. įkurtas fondas siekia išskirtinai labdaros tikslų. Pagrindinės jo funkcijos: gamtos apsaugos fondo valdymas, aplinkosaugos veiklų rėmimas ir skatinimas Saksonijos laisvojoje federacinėje žemėje.

Šiaulių vicemeras Justinas Švėgžda pažadėjo tęsti bendradarbiavimą ir ieškoti naujų sričių, kuriose ši dviejų šalių draugystė galėtų būti naudinga.

 

Mero padėjėja Alaina Štreimikytė.