Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Seminaras „skaitmeninės inovacijos: mokytojų kelionė su dirbtiniu intelektu“

Šiuolaikinė visuomenė bei šiuolaikinis mokinys yra ne tik informacinių technologijų (IT) apsuptyje, bet ir į kasdienybę vis labiau įsilieja dirbtinio intelekto valdomi įrenginiai: išmanieji robotai, išmanios svarstyklės, laikrodžiai, termometrai ir net išmanieji automobiliai bei kiti prietaisai. Mokytojai naudodami dirbtinio intelekto priemones gali jas tikslingai pritaikyti ugdomojoje veikloje bei pa(si)lengvinti ugdomąją veiklą.

Mokinių žiemos atostogų metu, Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo centras organizavo ilgalaikės programos „Dirbtinis intelektas ir skaitmeniniai įrankiai siekiant ugdymo kokybės“ seminarą „Skaitmeninės inovacijos: mokytojų kelionė su dirbtiniu intelektu“. Seminaras vyko Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos bendruomenei. Lektorės, Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė Laura Palivonienė ir informacinių technologijų mokytoja metodininkė Rita Nemanienė, supažindino seminaro dalyvius su dirbtinio intelekto savybėmis ir pritaikymo galimybėmis ugdymo procese.

Seminaro „Skaitmeninės inovacijos: mokytojų kelionė su dirbtiniu intelektu“ tikslas - supažindinti pedagogus su dirbtiniu intelektu ir jo taikymu ugdymo procese. Mokytojai buvo supažindinti su konkrečiomis DI (AI) priemonėmis ir technologijomis, kurios gali būti naudojamos mokymosi procese. Kūrybiškas mokymasis ir mokymas su DI – tai pagalba, kuri skatina mokytojus kurti ir pritaikyti mokomuosius įrankius naudojant dirbtinį intelektą. Pedagogai susipažino, kaip panaudoti DI inovacijas skirtingose mokymo ir vertinimo srityse. Seminaro metu, aptariant dirbtinio intelekto programų naudojimą kasdieniniame ugdymo procese, mokytojai susipažino su pateikčių kūrimo programa, įgijo praktinių darbo įgūdžių su DI piešimo įrankių aplikacijomis, video kūrimo ir garso generavimo įrankiais, teksto tikrinimo ir konvertavimo įrankiais bei kalbos supratimo, kalbėjimo skatinimo, kritinio mąstymo skatinimo įrankiais. Aptarė ir išbandė https://chat.openai.com/ galimybes.

Puikūs dalyvių atsiliepimai parodė mokymų aktualumą dirbtinio intelekto tema.

 

Informaciją rengė Laura Palivonienė ir Rita Nemanienė

Nuotraukos: Lauros Palivonienės, Ritos Nemanienės

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas