Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliai - gabių ir žinančių ko nori studentų pasirinkimas

Šiaulių mieste studijuoja daug gabių, motyvuotų studentų. Ne vienas jų tampa puikiu pavyzdžiu kitiems. Viena jų gali būti Viktorija Valaitytė,  šiuo metu studijuojanti Šiaulių valstybinėje kolegijoje.

Mergina į Šiaulius atvyko iš kito Lietuvos galo, nepabijojo vyriškos kompanijos, konkurencijos ir pasirinko moterų neretai aplenkiamą Statybos studijų programą. Gyvenimą sieti su dažniausiai vyriška laikoma profesija mergina nusprendė po ilgų kelionių ir apmąstymų. Viktorija negali atsidžiaugti savo sprendimu – studijos Šiaulių valstybinėje kolegijoje suteikia vis naujų galimybių, įgūdžių ir patirties, o lankstus grafikas leido jau dabar įsilieti į darbo rinką.

Viktorija studijuoja Šiaulių valstybinėje kolegijoje. Mergina yra Statybos studijų programos antro kurso studentė. Toks pasirinkimas gali stebinti, nes didžioji dalis studentų šioje programoje – vaikinai. Viktorija nekreipia dėmesio į vyraujančius stereotipus. Ji sako, kad nors grupėje mokosi tik dvi merginos, tačiau vyrai mielai jas priima. Patys mokslai Viktorijai labai patinka, nes statybų tema jai visada buvo artima.

„Aš niekada neskirstau profesijų į vyriškas ar moteriškas. Tiesa, anksčiau galvojau, kad esu linkusi į humanitarinius mokslus, bet laikui bėgant suvokiau, jog vis dėlto mane traukia inžinerijos pasaulis. Juk ir mano šeimoje ši sritis buvo ir yra artima. Giminėje turime įvairių krypčių inžinierių. Natūralu, kad mane, užaugusią tokioje aplinkoje, domina tokios krypties studijos. Kolegijoje nesu vienintelė Statybos studijų programą pasirinkusi mergina – turiu ir grupės draugę. Tiesa, mūsų mažiau nei vaikinų, bet požiūris, kad statybų rinkoje gali dirbti tik vyrai, yra labai pasenęs“, – pranešime žiniasklaidai tikina V. Valaitytė.

Visas straipsnis apie V. Valaitytę ČIA

Vasario 23 dieną Šiaulių valstybinės kolegijos Statybos programos studentei Viktorijai Valaitytei buvo įteikta Šiaulių UNESCO klubo įsteigta vardinė Kazimiero Šavinio premija.

Kolegija, kurioje studijuoja mergina, vykdo kelias inžinerijos mokslų krypčių grupei priklausančias studijų programas, be kitų specialistų, Lietuvai ir regionui rengia kvalifikuotus įvairių sričių inžinierius. Kolegijos bendruomenė džiaugiasi, kad aukštosios mokyklos partneriai vertina gabius ir aktyvius studentus, parodo jiems išskirtinį dėmesį.

Daugiau informacijos apie mokslo ir studijų galimybes Šiauliuose galima rasti www.karjerasiauliuose.lt 

Ekonomikos ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Agnė Buchaitė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas