Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliai ir toliau nepailstamai remia brolišką Ukrainos miestą Chmelnyckį

Liepos 10 d. šiauliečius pasiekė maloni žinia – ukrainiečiai gavo dar vieną humanitarinės pagalbos siuntinį iš Šiaulių. Apie naują įrangą, atvežtą į vaikų ligoninę, pranešė miesto partnerio vicemeras Mykola Vavryščiukas.

2023 m. kovo mėnesį Šiaulių miesto savivaldybės taryba vieningai nusprendė iš miesto biudžeto humanitarinės pagalbos Ukrainai reikmėms skirti dar 80 tūkst. eurų. Tuometiniai mero patarėjas Justinas Švėgžda ir Administracijos direktoriaus pavaduotojas Eduardas Bivainis komandiruotėje į Chmelnyckio miestą aptarė Šiaulių siunčiamą humanitarinę pagalbą. Išvykstant iš Ukrainos buvo susitarta, kad Chmelnyckio miesto vicemeras Mykola Vavryščiukas kaip įmanoma greičiau atsiųs reikalingos pagalbos formų sąrašą.

Išnagrinėjus reikalingos pagalbos sąrašą, kreiptasi į Raudonojo Kryžiaus draugiją

Paaiškėjo, kad miesto partnerio gyventojams kritiškai trūksta įrangos, skirtos gydyti vaikus, todėl visos lėšos pervestos Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai, kuri vienintelė turi teisę teikti paramą medicininėmis priemonės.

„Karo niokojamoje šalyje maži vaikai nesulaukia būtinos sveikatos priežiūros, todėl mirtys Ukraina kamuoja ir už fronto linijos ribų. Siųsdami šią paramą tikimės, kad prisidėsime prie nekaltų gyvybių išsaugojimo ir visi kartu jau greitai žengsime pirmuosius žingsnius nuo karo išsivadavusioje Ukrainoje“, – apie paramos paskirtį kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Šiandien vaikų ligoninė gavo jai labai reikalingą įrangą“

Pirmadienį Chmelnyckio vicemeras Mykola Vavryščiukas socialiniuose tinkluose pranešė, kad dalis humanitarinės pagalbos  pasiekė miestą.

„Miestas brolis Šiauliai ir toliau mums padeda. Šiandien Chmelnyckio vaikų ligoninė gavo jai labai reikalingą įrangą. Šių pirkinių suma siekia 80 tūkst. eurų, juos visus mums skyrė Šiaulių miestas“, – džiugiai dalijosi vicemeras.

Visa į Chmelnyckį gabenama įranga vežama dviem krovininiais automobiliais, pirmasis jų į miestą atvyko liepos 10 d., o antroji humanitarinės pagalbos dalis jį pasieks jau kitą savaitę.

Į Ukrainą išsiųstą medicinos įrangą sudaro:

  • kūdikių plaučių ventiliavimo sistema,
  • medicinos prietaisas neišnešiotų kūdikių ir naujagimių kvėpavimui palaikyti „Medin CNO“,
  • inkubatorius ir šildytuvas kūdikiams,
  • dvigubas lubinis kupolinis šviestuvas,
  • LED fototerapijos šviestuvas naujagimiams.
Mero patarėja Alaina Štreimikytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas