Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto medikams skambėjo muzika, sveikinimai ir padėkos žodžiai

Nuo darbo dienos pradžios socialinė erdvėje mirgėjo virtualūs sveikinimai medikams, jų profesinės dienos proga. Vienas iš jų – vaizdo siužetas su Šiaulių mero Artūro Visocko ir žinomų šiauliečių padėkomis ir linkėjimais medikams. „Medicinos darbuotojų dienos proga, noriu palinkėti kiekvienam iš 3300 medikų, kurie dirba Šiauliuose, asmeninės sėkmės ir, be jokios abejonės, sėkmės Jūsų darbuose!“– sveikino meras.

 

Lietuvos regioninių džiazo festivalių organizatoriai medicinos darbuotojus sveikino netradiciškai. Šiaulių JAZZ festivalio organizatorių rūpesčiu 11 val. prie Šiaulių centro poliklinikos ir greitosios medicinos pagalbos stoties atvyko Šiaulių–Klaipėdos gitaristas Vykintas A. Jasaitis ir pianistas Martynas Šiaulys, kurie medikams dovanojo pasaulyje gerai žinomas džiazo melodijas bei savo kūrybos kompozicijas.

Radę laisvesnę akimirką, muzikinės dovanos medicinos darbuotojai klausėsi lauke ar prie atvirų langų. Muzikantams medicinos darbuotojai atsidėkojo aplodismentais ir gėlių žiedais.

14 val. džiazo duetas muzikines dovanas dalino ir Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose, kur irgi vyko pasiruošimas vakcinavimo procesui. Šiaulių JAZZ festivalio organizatoriai pažadėjo, kad šie atlikėjai muzikuos ir XX „Šiauliai Jazz 2021“ festivalyje.

Prieš pietų pertrauką, bulvare nuo Žemaitės g. buvo galima išvysti Šiaulių pučiamųjų orkestrą, kuris muzikuojant žygiavo iki Prisikėlimo aikštės. 12 val. iš aikštės prasidėjo tiesioginė, specialaus muzikinio sveikinimo medikams, transliacija. Šią muzikinę dovaną parengė Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“.

Galimybe vėl muzikuoti gyvai su orkestru džiaugėsi Šiaulių pučiamųjų orkestro vadovas S. Vaičiulionis, kuris medikams linkėjo kantrybės jų nelengvame darbe. Koncerto vedėja Raimonda Sližienė linkėjo optimizmo ir ištvermės medikams, jų pacientams ir visiems šiauliečiams.

„Mes visi esame vieni su kitais labai susiję. Net ir būdamas didelėje bėdoje, stipriai sirgdamas žmogus turi stengtis skleisti pozityvias mintis. Jei jis ateis su gera intencija, su pasitikėjimu medikais, tai ir žmogus, kuris dirba medicinos srityje, darys viską, ką gali geriausiai. Juk jis irgi nori labai mums padėti“, – įsitikinusi Raimonda.

Sveikinimo koncerto įrašą galite peržiūrėti Koncertinės įstaigos „Saulė“ feisbuko paskyroje.

Nuotraukų autoriai: Remigijus Ruokis ir Artūras Staponkus