Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto meras kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją: reikia gerinti susisiekimą ir kurti naujas darbo vietas

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas Vidaus reikalų ministerijos prašo prisidėti prie svarbios miestui ir regionui infrastruktūros sukūrimo. Daug metų planuojamam tik reikalingų lėšų vis negaunančiam projektui Šiaulių miesto savivaldybė yra pilnai pasiruošusi, jis netgi yra įtrauktas į valstybės projektų sąrašą. Nutiesus numatytą vidinio miesto aplinkkelio dalį, atsirastų galimybė investuotojams perduoti šiuo metu privažiavimo neturinčius tuščius valstybinės žemės plotus bei išspręsti eismo problemas.

Šiauliai prašo trūkstamų lėšų miestui labai reikalingo vidinio aplinkkelio dalies nutiesimui. Numatoma įrengti žiedinę sankryžą Aukštabalio ir Baltų gatvių sankirtoje, įrengti Aukštabalio g. atkarpą tarp Baltų iki Serbentų gatvių, taip pat – trūkstamą Serbentų gatvės dalį. Kartu būtų įrengti ir inžineriniai tinklai. Įgyvendinus projektą atsivertų naujos, investuotojams patrauklios pramoninės teritorijos, kuriose būtų galima kurti aukštos pridėtinės vertės darbo vietas. Ši vidinio aplinkkelio dalis neabejotinai padėtų išspręsti ir lygiagrečios Pramonės gatvės eismo problemas.

Projektui yra skirtas dalinis finansavimas – 3,03 mln. eurų. Tačiau ši suma yra tik mažiau nei pusė reikalingų lėšų. Šiaulių miestui nėra galimybių prisidėti beveik 4 mln. eurų suma – per didelė našta savivaldybės biudžetui. Biudžeto nesurinkimo atveju, gali žlugti ne tik šis, bet ir kiti Europos Sąjungos lėšomis bendrafinansuojami projektai. Pasiskolinti reikiamos sumos miestas irgi negali. Vidaus reikalų ministerijos prašoma skirti projektui dar bent 1 mln. eurų.

„Šį aplinkkelį miestas siekia įrengti jau daugiau  nei dešimtmetį. Projekto tikslas yra nuimti bent dalį automobilių srauto nuo Pramonės gatvės ir šalia naujos vidinio aplinkkelio atkarpos sukurti naujas darbo vietas. Taip pat yra numatomas ir dviračių takelis, kuriuo dviratininkai iš gyvenamųjų rajonų galės patogiau nuvykti link Rėkyvos ežero. Projekto veiklų vykdymas šiuo metu sustabdytas ir bandome kaip galima greičiau išspręsti lėšų klausimą. Tikimės vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės palankaus požiūrio“, – komentavo raštą meras Artūras Visockas.

Pridedamas Šiaulių mero raštas Vidaus reikalų ministerijai

Šiaulių miesto savivaldybės informacija