Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto merui įteikta Lietuvos policijos generalinio komisaro padėka

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas šiandien sulaukė ypatingų svečių: Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas bei Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas Marijus Macis atvyko padėkoti miesto vadovui už bendradarbiavimą su Lietuvos policija ir sėkmingai atliktą vakcinacijos nuo COVID-19 ligos procesą.

Dar šių metų kovo mėnesį Šiaulių miesto savivaldybė buvo viena pirmųjų šalyje, kuri ėmėsi policijos darbuotojų vakcinavimo. Tąkart Šiaulių miesto meras Artūras Visockas inicijavo policijos pareigūnų skiepijimą, atkreipdamas dėmesį, kad lygiagrečiai vyresnio amžiaus gyventojų vakcinavimo turėtų būti nuosekliai skiepijami ir kai kurių profesijų atstovai: medikai, su pradinukais ir abiturientais dirbantys mokytojai, policininkai. Policininkams, pagal tuo metu galiojusią tvarką, vakcinacijos eilės būtų tekę dar palaukti.

Kaip pažymėjo Šiaulių apskrities komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas, pavasario pradžioje epidemiologinė situacija buvo ypač įtempta, o pareigūnai, kaip ir įprastai, kontroliavo karantino reikalavimų laikymąsi, vyko į iškvietimus, tyrė nusikaltimus ir bendravo su gyventojais, tad jiems grėsė ypatingai didelis pavojus užsikrėsti koronavirusu. Anksti Saulės mieste prasidėjusi kasdien su visuomene bendraujančių policininkų vakcinacija padėjo išvengti Panevėžio situacijos, kai kovo mėnesį teko beveik visiškai  uždaryti kai kuriuos komisariatus dėl spartaus COVID-19 išplitimo.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkai Šiaulių miesto merui įteikė Policijos generalinio komisaro Renato Požėlos padėką bei Lietuvos policijos ženklą už efektyvų bendradarbiavimą atliekant vakcinacijos nuo COVID-19 procesą.

„Tai buvo labai įtemptas laikotarpis ir džiaugiuosi, jog pavyko laiku suteikti galimybes pasiskiepyti Policijos pareigūnams, nes, viruso išplitimo komisariatuose atveju, viešosios tvarkos priežiūra bei karantino laikymosi kontrolė būtų buvusi visiškai paralyžiuota. Šiaulių poziciją tuomet pamatė ir Vyriausybė bei kelias dienas priėmė sprendimą pareigūnus skiepyti prioriteto tvarka, esant nepanaudotų vakcinų likučiui. Dėkoju Policijos bendruomenei už įvertinimą ir linkiu sėkmės mūsų angelams sargams jų labai sudėtingame darbe - tikiu, jog tik bendromis jėgomis įveiksim užklupusias negandas“, – kalbėjo Šiaulių meras Artūras Visockas.

Šiaulių miesto tvarkos sergėtojai, išvengę koronaviruso plitimo židinių šių metų pradžioje, ir šiandien rodo puikų atsakomybės už visuomenės sveikatą pavyzdį – net apie 90% Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato darbuotojų yra pasiskiepiję nuo COVID-19.