Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto savivaldybė apdovanota už kokybiškiausią maistą ikimokyklinėse įstaigose!

2021 m. rugsėjo 14 d. Vilniuje vyko LR žemės ūkio ministerijos organizuota konferencija „Kokybiško maisto šventė 2021”, kurioje buvo nominuota Šiaulių miesto savivaldybė ženklu „Už kokybe paženklinto maisto skatinimą“.

Padėkas už dalyvavimą projekte „Ekologiškų ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų vartojimo skatinimas ikimokyklinio ugdymo įstaigose“ gavo 14 Šiaulių miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų: lopšeliai-darželiai „Ąžuoliukas“, „Bitė“, „Coliukė“, „Dainelė“, „Drugelis“, „Eglutė“, „Ežerėlis“, „Gintarėlis“, „Pupų pėdas“, „Salduvė“, „Trys nykštukai“, „Žiburėlis“, „Žilvitis“, „Pušelė“. (Nuo rugsėjo 1 d. būtų 13 įstaigų, nes l/d „Pušelė“ prijungta prie l/d „Žiburėlis“ ir toliau veiklą vykdo kaip l/d „Žiburėlis).

Lietuvoje 2021 metais paramą gavo ir pagal kokybės sistemas pagamintais produktais maitinami 45 ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikų (14 iš jų - Šiaulių miesto). (Paramą sudaro 20,0 eurų kiekvienam vaikui per mėnesį už ekologiškus produktus). Iš viso šiais metais bus įsigyta virš 360 tonų ekologiškų ir NKP (pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagaminti produktai) produktų. Pagal 2020 m. tendencijas darželių perkami: Tik ekologiški: mėsa, pienas ir jų produktai, grūdų produktai, duonos ir pyrago gaminiai, aliejus ir riebalai. Daugiausia ekologiški: uogos ir jų produktai (virš 94 proc.), kiaušiniai (nuo 2021 m. sertifikuotas 1 NKP tiekėjas su 800 vištų), daržovės ir jų produktai – virš 64 proc. Daugiausia nacionalinės kokybės: vaisiai (obuoliai ir kriaušės) ir jų produktų – virš 90 proc.

„Labai svarbu užtikrinti sveiką, įvairų ir pilnavertį jaunosios miesto kartos maitinimą ugdymo įstaigose – taip užtikrinsime gerą vaikų savijautą bei stiprų imunitetą. Džiaugiuosi Šiaulių įvertinimu šioje srityje ir tikiu, jog mūsų miestas taps sektinu rūpesčio ir atsakomybės pavyzdžiu kitoms savivaldybėms“, – komentavo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas