Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto savivaldybė prašo atsiliepti daugiabučio, stovinčio Vytauto g. 124, savininkus

Rugpjūčio 7-ąją įvykusioje Šiaulių miesto savivaldybės spaudos konferencijoje Statybos ir renovacijos skyriaus vedėja Jolita Franckevičienė viešai kreipėsi į Vytauto g. 124 pastato savininkus. Vedėja informuoja, kad pastatas yra kritinės būklės, todėl daugiabučio savininkai turi priimti sprendimą ir bustą remontuoti arba nugriauti.

Šiaulių miesto savivaldybės statybos ir renovacijos skyriaus vedėja Jolita Franckevičienė atkreipė dėmesį, kad nuo tada, kai pastatas apdegė, savininkai vis dar nesiėmė jokių veiksmų, kad jį atstatytų arba nugriautų.  

„Pastatas neprižiūrimas, jis turi net penkis savininkus, kurie turi priimti bendrą sprendimą dėl pastato sutvarkymo ar nugriovimo. Jiems išsiųsti pranešimai dėl pastato nepriežiūros. Jei sprendimo nepriims iki nurodyto termino, bus taikomos numatytos teisinės sankcijos“, – pranešė J. Franckevičienė.

Šiaulių miesto savivaldybė jau bandė užmegzti kontaktą su daugiabučio savininkais, tačiau bendradarbiauti ryžosi tik vienas iš penkių. Savivaldybė bandė susitarti su daugiabučio butų savininkais geranoriškai, tačiau jei prašymai ir toliau bus ignoruojami, bus pradėtos teisinės procedūros.

Susisiekti su Šiaulių miesto savivaldybės administracija daugiabučio (Vytauto g. 124) savininkai laiko turi iki 2023 m. rugsėjo 5-tos dienos.

Mero padėjėja Alaina Štreimikytė, Vitalio Lebedžio nuotr.