Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto žemės sklypų savininkų ir naudotojų dėmesiui!

Primename, kad šiais metais vėl bus sudaromi nenaudojamų žemės sklypų sąrašai, o į šiuos sąrašus įtrauktų žemės sklypų valdytojams 2022 m. bus skaičiuojamas padidintas 4 % žemės mokesčio ar žemės nuomos mokesčio už valstybinę žemę tarifas.

Į nenaudojamų žemės sklypų sąrašus įtraukiami apleisti, neprižiūrimi žemės sklypai. Pagrindiniai nenaudojamų žemės sklypų požymiai: nešienauta žolė, sklype formuojamas sąvartynas, kaupiamos šiukšlės, apaugęs krūmais, sumedėjusiais augalais (išskyrus želdinius), laikomos (išskyrus tam skirtas vietas) statybinės ir (ar) teršiančios aplinką medžiagos ar daiktai (akivaizdžiai netvarkingos, techninių reikalavimų neatitinkančios transporto priemonės, jų dalys), padrikai išpiltas statybinis laužas.

Apleistų žemės sklypų nustatymo tvarka reglamentuota Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste nustatymo tvarkos apraše, patvirtintame Šiaulių miesto savivaldybės tarybos 2019 m. birželio 6 d. sprendimu Nr. T-251.

Su Savivaldybės tarybos sprendimais galima susipažinti Savivaldybės interneto svetainės skyriaus „Teisinė informacija“ poskyrio „Teisės aktai“ srityje „Savivaldybės dokumentų paieškos sistema“.

Šiaulių miesto gyventojai, kurie neturi galimybės patys susitvarkyti savo sklypo (gyvenantys užsienyje, dėl senyvo amžiaus ar kitų aplinkybių), prašome kreiptis į šienavimo paslaugas teikiančias įmones ar asmenis.

Prašome pasirūpinti valdomų žemės sklypų priežiūra. Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste patikrinimus aktyviai vykdys Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus specialistai birželio–liepos mėnesiais. Prašome gyventojus nebūti abejingus ir padėti nustatyti mieste netvarkomus, apleistus sklypus. Informaciją apie privačios nuosavybės teise valdomus ar iš valstybės nuomojamus nenaudojamus žemės sklypus raštu galite pateikti Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriui el. paštu .

Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus patarėjas Paulius Stočkus