Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių mokyklų pirmokėliams paruoštos dovanėlės

Šiaulių miesto savivaldybė visiems miesto pirmų klasių mokiniams padovanos vadinamuosius pirmokų krepšelius. Tokios dovanos į mokyklas atėjusiems vaikams pirmą kartą įteiktos pernai rugsėjį. Šis pirmokų krepšelis bus gausesnis, atsižvelgta į mokyklų bendruomenių ir tėvelių pageidavimus.

Švietimo skyriaus vadovė Edita Minkuvienė Šiaulių savivaldybės spaudos konferencijoje informavo, kad pasitinkant naujuosius mokslo metus Šiaulių miesto dovanos bus įteiktos visiems miesto pirmokėliams. Tokia iniciatyva vykdoma jau antrus metus iš eilės.

„Rugsėjo 1-ąją į mokyklas sugrįš tūkstančiai jaunųjų šiauliečių, dalis jų mokyklų duris pravers pirmą kartą – pradės naują savo gyvenimo etapą. Šiaulių miestas jau antrą kartą yra paruošęs dovanų pirmokams. Norėtųsi, kad vaikai augtų aktyviais piliečiais, kad mylėtų savo miestą. Pirmoko krepšelyje yra pačios, mūsų manymu, svarbiausios priemonės. Darėme apklausas, klausėme tėvelių, ar pasiteisino pernykštis pirmokų krepšelis. Sulaukėme gerų atsiliepimų ir pasiūlymų, kaip jį patobulinti, į pasiūlymus atsižvelgėme“, – komentavo Švietimo skyriaus vadovė.

Visos priemonės sudėtos į tekstilinį krepšį, kuris labiau skirtas sporto aprangai, bet gali būti naudojamas ir kitiems mokykliniams reikmenims. Pirmokėliams labai svarbus pirmasis rašiklis, todėl dovanojamas geros kokybės rašalinis plunksnakotis. Renkant rašiklį, buvo įvertinta, kad būtų patogus ir patikimas, kad formuotų taisyklingą rašyseną. Krepšelyje bus komplektas pirmokams skirtų sąsiuvinių linija ir langeliais, kurie papuošti Šiaulių miesto vaizdais. Skatinant sveiką gyvenseną, dovanojama gertuvė, kad vaikai visada turėtų geriamojo vandens po ranka. Gertuves vaikai naudoja ne tik pamokose, bet ir neformaliojo švietimo užsiėmimuose, sportuodami. Šiais metais krepšelyje atsirado ir šviesą atspindinti liemenė, kad išvykose mokinukų grupėse būtų saugesnės, o kad vaikai būtų labiau matomi miesto gatvėse kiekvieną dieną, kuprines galės pasipuošti specialiu atšvaitu. Dailės užsiėmimams krepšelyje yra skirtas spalvotų pieštukų rinkinys metalinėje dėžutėje, paprasti pieštukai ir įvairių technikų spalvinimui tinkantis piešimo sąsiuvinis. Rinkinyje yra ir antistresinis kamuoliukas, jis turėtų padėti suvaldyti emocijas, susikaupti darbui pamokose.   

Šiaulių mieste pirmokų krepšelius šiemet gaus apie 1300 pirmokų, tarp jų apie 50 Ukrainos vaikų.

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis