Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių tinklininkai po šešerių metų pertraukos tapo čempionais

Gargžduose paaiškėjo pirmojo šio sezono Lietuvos vyrų tinklinio trofėjaus laimėtojai. Kovoje dėl Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) taurės triumfavo Šiaulių „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ klubas.
Šiauliečiams tai buvo pirmoji LTF taurė nuo 2016 metų pabaigos. Tuomet jie buvo laimėję net keturis šiuos trofėjus iš eilės. 
Šiaulių miesto savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje pergalę pakomentavo ir naujųjų čempionų treneris - Aivaras Strockis.
„Šį savaitgali Gargžduose vyko Lietuvos tinklinio federacijos didžiosios taurės finalinės varžybos. Po 6 metų pertraukos „Elgos-Grafaitė- SC Dubysa“ tinklininkai, šią gražuolę – didžiąją taurę parvežė į Šiaulius“, – su šypsena veide kalbėjo treneris Aivaras Strockis.
Didžiajame finale „Elga-Grafaitė-SC Dubysa“ 3-0 (25:22, 25:23, 25:22) nugalėjo puikiai šiame turnyre pasirodžiusią Kelmės „Etovio“ ekipą. Šiaulių ekipos lyderių Artūro Vincėlovičiaus ir Arvydo Mišeikio vedami šiauliečiai demonstravo tvirtesnį žaidimą, leidusį gana užtikrintai jaustis visų setų pabaigose.
Aivaras Strockis kalbėdamas apie komandos grįžimą į tinklinio olimpą teigė, kad tam įtakos turi ir naujai auganti karta, ir komandos pasikeitimai. Pastarieji keturi metai, jo teigimu, leido užauginti ir išugdyti naująją žaidėjų kartą. Jis taip pat neslėpė, kad didelį nuopelną skiria ir pastarųjų 15 metų žymiausiam tinklininkui – Arvydui Mišeikiui, kuris daug patirties sukaupė žaisdamas įvairių užsienio šalių tinklinio klubuose. Kaip tikras šiaulietis, A. Mišeikis savo karjerą pradėjo ir ketina užbaigti Šiaulių mieste. 
Po lemiamų varžybų Lietuvos tinklinio federacijos atstovams Arvydas Mišeikis teigė, kad ši pergalė šiauliečiams buvusi ypatingai svarbi. Kaip patyrusi komanda jie tiesiog privalėjo laimėti, o pralaimėjimas neturėtų jokių pateisinimų. A. Mišeikis pagyrė varžovų atkaklumą ir kovingumą, bei pabrėžė, kad šiauliečiams itin padėjo sukaupta patirtis. 
Kalbėdamas apie tolimesnius planus Aivaras Strockis paminėjo, kad ir toliau vyksta Lietuvos tinklinio čempionatas, kuriame „Elga-Grafaitė-SC Dubysa“ šiuo metu užima antrąją vietą ir vos vienu tašku atsilieka nuo pirmosios. Po taurės laimėjimo visa komanda jaučia dar didesnį ryžtą užimti pirmąją vietą. 

Nuotraukos Vitalio Lebedžio ir Gedmino Beržinio 
Informacija Evos Šimkevičiūtės ir Lietuvos tinklinio federacijos