Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių vizijos paieškos: nauja – tai atkartota sena

Sausio 25 d. Šiaulių miesto strateginio plėtros plano iki 2033 m. (toliau – ŠSPP) rengėjai susitiko su Šiaulių miesto strateginės plėtros taryba (toliau – SPT), kuri yra patariamasis organas, įgyvendinant savivaldybės strateginius planus ir vienas pagrindinių veikėjų rengiant naujus, ypač ilgalaikės plėtros, planus, strategijas.

Įvykusio susitikimo tikslas – suderinti ŠSPP vizijos projektą, jos rodiklius ir padiskutuoti, kaip ir kokius didesnius artimos ir tolimesnės ateities projektus planuojame įgyvendinti (tarptautinius standartus atitinkantis kempingas, vandens pramogų kompleksas, šiuolaikinė (akustinė) koncertų salė, Talkšos ežero ir jo prieigų sutvarkymo kompleksinis projektas ir (ar) jo koncepcija, naujas Sporto kompleksas ar Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ pastato renovacija, buriavimo elingo prie Rėkyvos ežero statybos finansavimo šaltiniai ir pan.). Idėjos sulaukė SPT narių, tarp jų ir mero palaikymo, tačiau reikalingas jų prioritetiškumo, įgyvendinimo būdo ir išdėstymo laike nusistatymas.

Daugumos SPT narių nuomone pritarta pasilikti prie ankstesniosios SPP vizijos pagrindinės formuluotės: ŠIAULIAI – Saulės miestas: atviras, veržlus ir saugus. Atnaujinta vizijos būdvardžių detalizacija, panaudojant trumpas ir aiškias formuluotes, kad jas suprastų kiekvienas Šiaulių miesto gyventojas. Aprašant vizijos sudėtines dalis, integruotas tvarumas, kuris vis labiau tampa neatskiriama šiuolaikinės visuomenės gyvenimo dalimi.

Siūlomas vizijos projektas

ŠIAULIAI – Saulės miestas: atviras, veržlus ir saugus:

  • aktyvi, kūrybinga, jaunatviška ir atsakinga bendruomenė – gyvybingas miestas;
  • regiono inovatyvios inžinerinės pramonės ir prekybos variklis, mokslo ir technologijų naujovių centras – traukiantis miestas;
  • plėtojama tvari infrastruktūra, patogi ir saugi gyvenamoji aplinka – kompaktiškas miestas.

Labai džiugu, kad Šiaulių miesto vadovai, socialiniams ir ekonominiams partneriams atstovaujantys asmenys aktyviai įsitraukė į vizijos rodiklių identifikavimą. Visi vienbalsiai pritarė, kad vizija turi būti matuojama ir turėtų aiškius siekiamus rodiklius, suprantamus paprastam šiauliečiui. Buvo įvardinti rodikliai, kurie glaudžiai susiję su šiandienos Šiaulių miesto problematika, o ŠSPP priemonių įgyvendinimas prisidės prie vizijos rodiklių pasiekimo.

Toliau tęsiame darbus ir kartu su sričių ekspertais rengiame ŠSPP projektą, kuris pavasarį bus svarstomas su visuomene!

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis