Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose gerėja susisiekimas pėstiesiems ir dviratininkams

Šiaulių mieste toliau tvarkomi prastesnės būklės takai pėstiesiems ir dviratininkams, kur jų ankščiau visai nebuvo – tiesiami nauji. Palankios rudens oro sąlygos leidžia ir toliau atlikti infrastruktūros gerinimo darbus, ruošiami nauji projektai.

Šiemet skirtas finansavimas leido pradėti  prastos būklės takų ir šaligatvių remonto darbus, tad bene pirmiausiai gerinama pėsčiųjų infrastruktūra prie švietimo įstaigų. Dalies senų takų/ šaligatvių atnaujinimas bus atliktas vykdant didesnius infrastruktūros projektus, tačiau nepamirštos vietos, kur tokie projektai nevyks. Atsižvelgiant į turimas lėšas, buvo parinktas šaligatvis prie vienos gimnazijos ir takas, vedantis link dviejų lopšelių-darželių. Atkarpos atrinktos atsižvelgiant į dangos būklę, reikalingą remonto darbų apimtį bei mokinių/auklėtinių skaičių.

Apie 140 m ilgio ir apie  2,5 m pločio pėsčiųjų-dviračių takas nutiestas palei Dainų gatvę, ties Romuvos gimnazija. Darbų vertė – beveik 40 tūkst. eurų.

Apie 120 m ilgio ir 1,5 m pločio takas nutiestas tarp Gegužių gatvės ir Saulės tako. Šis takas, vedantis link lopšelių /darželių „Gintarėlis“ ir „Voveraitė“ kainavo per 21 tūkst. eurų.

Spalio mėnesį užbaigti naujos šaligatvio atkarpos įrengimo darbai Vytauto gatvėje prie centrinio miesto futbolo stadiono ir „Dermės“ mokyklos. Didžiausią mokinių skaičių turinčios specialiosios mokyklos bendruomenė negalėjo patogiai pėsčiomis pasiekti artimiausių perėjų ir autobusų stotelių, kol nebuvo įrengta trūkstama šaligatvio atkarpa tarp S. Daukanto ir V. Kudirkos gatvių. Apie 227 m ilgio ir 1,5 metro pločio šaligatvio įrengimas, kartu su naujos šaligatvio atkarpos įrengimu nuo Darbininkų g. iki Žibuoklių g. ir esamos šaligatvio atkarpos rekonstravimu nuo Žibuoklių g. iki Lelijų g. kainavo beveik 75 tūkst. eurų.

Šiuo metu, kaip ir numatyta Šiaulių miesto darnaus judumo plane, vyksta  šaligatvių/ pėsčiųjų takų infrastuktūros atnaujinimo darbai Naujojo ryto take ir palei Sevastopolio gatvę.

Projektai rengiami Saulės tako ir Žemaitės g. šaligatvių atnaujinimui (atkarpoje nuo Aušros al. iki Spindulio g.).

 

Pagal Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus informaciją

Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis