Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose lankėsi sveikatos apsaugos ministras

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pirmadienį darbavosi Šiauliuose. Po pirmųjų susitikimų Respublikinėje Šiaulių ligoninėje ministrą priėmė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Ministras apsilankė ir prie pandeminės situacijos valdymo prisidėjusiame Šiaulių miesto savivaldybės Miesto koordinavimo skyriuje.

Padaręs pertrauką susitikimuose su Respublikinės Šiaulių ligoninės bendruomenės nariais, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atvyko į Šiaulių miesto savivaldybę. Ministrą priėmė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Ministerijos ir Savivaldybės vadovai aptarė pandemijos valdymo pasiekimus ir trūkumus, vakcinavimo tempus, kalbėjo apie pradinukų testavimą, abiturientų situaciją artėjant brandos egzaminų sesijai.

Ministras ir meras apsilankė Miesto koordinavimo skyriuje, kurio darbuotojams teko bene daugiausiai dalyvauti pandeminės situacijos valdyme.

Padalinys kontroliavo karantino reikalavimų laikymąsi viešose teritorijose, įmonėse ir prekybos vietotose, tikrino saviizoliacijoje esančius asmenis. Savivaldybės darbuotojai konsultavo gyventojus COVID-19 tyrimų ir vakcinacijos klausimais ir iki šiol padeda skiepytis norintiems žmonėms registruotis bendroje sistemoje.

„Kalbant apie vakcinaciją, yra daug nuomonių, bet mano ir Artūro Visocko nuomonė čia sutampa, turime ieškoti būdų, kaip tą vakcinaciją skatinti, tačiau negalime versti žmonių vakcinuotis. Gyventojai patys privalo priimti vienokį ar kitokį sprendimą, kai kam tai yra netgi vertybinis pasirinkimas. Žmonės turi suvokti to svarbą ir prasmę, tikėti tuo ką daro, tada viskas vyks teisingai. Miesto meras, kaip pažinodamas geriausiai savo bendruomenę, tai man ir patvirtino“, – po susitikimo Savivaldybėje žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras.

Arūnas Dulkys patvirtino, kad valdant pandemiją vienu metu buvo ir kovojama su virusu, ir kartu mokomasi. Kaip teisingą taktiką ministras įvardijo bandymus nuo centralizuotų Vyriausybės nurodymų pereiti prie savivaldos lygio sprendimų. Nes priemonės veikiančios viename regione nebūtinai veikia kitame. Susitikimo metu aptarta situacija Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

„Su meru kalbėjome, kaip reikės susigrąžinti ligoninės bendruomenės pasitikėjimą. Dabar čia lankosi daugiau žmonių iš išorės, bet vėliau ši organizacija liks pati su savimi.  Ir tik patys Respublikinės Šiaulių ligoninės žmonės, keisdami savo organizacinę kultūrą, pasieks pokyčių. Vieni kitais turi pasitikėti“, – tvirtino A. Dulkys

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pakvietė ministrą į Šiaulius ir Respublikinę Šiaulių ligoninę dar grįžti po kelių savaičių.

„Džiaugiuosi, kad ministras ne iš Vilniaus sprendžia apie situaciją ligoninėje, bet pats atvyko į vietą, susitiko ir kalbasi su bendruomene, kad būtų priimti teisingi sprendimai. Tokių sisteminių bėdų dėl mobingo Lietuvoje turime ne tik sveikatos, bet ir kitose srityse. Tai būtina išgyvendinti“, – sakė Šiaulių meras A. Visockas.  

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos