Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose prasideda didelio masto pratybos: intensyviausia jų diena – trečiadienis

Visą savaitę (21–25 d.) mieste vyks pratybos, kuriose dalyvaus įvairios specialiosios tarnybos ir civilinės saugos specialistai. Lietuvos policijos atstovai praneša – intensyviausia pratybų Šiauliuose diena – trečiadienis, tądien miestiečių prašoma atidumo.

Pirmadienio spaudos konferencijoje pratybas pristatė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Šiaulių AVPK)  Kriminalistinių tyrimų tarnybos viršininkas Vaidas Kazlauskas ir  Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Aurelijus Koskus.

Pratybose dalyvaus visos Lietuvos policijos pareigūnai ir visos specialiosios miesto tarnybos, Savivaldybė ir jos įmonės.

Šiaulių AVPK atstovai sako, kad tokio plataus mąsto pratybų vieta pasirinkta neatsitiktinai – Šiauliai turi būti pasiruošę įvairiems scenarijams, nes mieste įsikūrusi strategiškai svarbi Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazė.

„Siekiame, kad mūsų mieste vyktų tokio tipo pratybos, nes įvykus rimtam incidentui – žinotumėme, kaip elgtis ir turėtume įgūdžių lokalizuoti visas pasekmes“, – pratybų būtinumą aiškino Aurelijus Koskus.

Pratybų detalės neatskleidžiamos dėl reikalingo netikėtumo  

Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Aurelijus Koskus sako, kad visų detalių apie pratybas atkleisti nenori: „Juk pareigūnai irgi žiūri žinias ir skaito naujienas, manome, kad pratybos bus efektyvesnės, jei pareigūnai nežinos, kas jų laukia“.

Visgi Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas užsiminė, kad pratybose bus imituojama situacija, kai didelio mąsto įvykis pasiglemžia daug gyvybių. Tai gali būti teroro aktas, po kurio specialiosios tarnybos gauna pranešimą ir į situaciją turi reaguoti atitinkamai.

Miesto gyventojų prašoma atidumo

Miesto gyventojų prašoma atidumo – pratybų metu mieste važinės daug transporto priemonių su specialiaisiais signalais, todėl šiauliečiai turi nepamiršti laikytis visų eismo taisyklių ir spec. tarnybas praleisti.

Pratybos nukreiptos į pirminį tarnybų reagavimą, darbą įvykio vietoje ir galutinį tikslą – išsiaiškinti, kaip ir kodėl kilo tokia situacija.

„Mokymai vyks visą savaitę, nes praktikuosime ne tik reagavimą į įvykį, tačiau ir visišką jo ištyrimą. Bandysime imituoti, kuo realistiškesnį įvykį – be jokių paruošiamųjų darbų, todėl kalbame taip paslaptingai“, – nusišypsodamas pranešė Kriminalistinių tyrimų tarnybos viršininkas Vaidas Kazlauskas.

Šiaulių AVPK astovai praneša, kad aktyvioje pratybų fazėje dalyvaus daugiau kaip 100 pareigūnų. Į pratybas atvyks medikai iš visos apygardos.

Mero padėjėja Alaina Štreimiktytė, Vitalio Lebedžio nuotr.