Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose vyks OCR Lietuva – Ekstremalus bėgimas

Ekstremalus bėgimas atranda Šiaulius: „OCR Lietuva“ varžybose – naujovė ir kiekvienam pritaikyti iššūkiai. Šių metų gegužės 27 dieną Šiauliuose vyks vienas didžiausių ekstremalaus bėgimo su kliūtimis (OCR) renginių Lietuvoje – „OCR Lietuva – Ekstremalus bėgimas“.

Kasmet sparčiai populiarėjantys ekstremalaus bėgimo asociacijos „OCR Lietuva“ organizuojami renginiai į Šiaulius užsuks pirmą sykį. Trasos bus įrengtos nuostabios gamtos apsuptoje vietoje – Talkšos ežero pakrantėje prie Šiaulių simbolio „Geležinė lapė“.

„Norime su OCR sportu supažindinti visą Lietuvą. Šiame regione varžybų dar nerengėme, o mūsų tikslas yra organizuoti tokius renginius visuose Lietuvos kraštuose. Savo vardą jau užsitarnavome, todėl norime Šiauliuose taip pat sukurti nepakartojamą renginį, o šiauliečius supažindinti su ekstremaliu bėgimu“, - sakė „OCR Lietuva“ vadovas Renaldas Bugys.

Pasak jo, konkreti varžybų vieta pasirinkta dėl jos lokacijos – trasa drieksis per parką, paplūdimį, mišką. Žmonės bėgdami pamatys skirtingus kraštovaizdžius. Jau aišku, kad dalyvių lauks ir viena vandens kliūtis, kurią mėgėjams bus leidžiama apibėgti. R. Bugys neslepia – trasa bėgikams bus tikrai smagi ir įsimintina.

Didžiosios taurės bėgime dalyviams teks įveikti maždaug 6 km trasą su daugiau nei 20 įvairių kliūčių. Profesionalai turės atskirus startus ir juose bus galima išvysti daugumą geriausių Lietuvos OCR sporto atstovų bei įnirtingą kovą. Mėgėjams bus duoti atskiri startai, o neįveikus kurios nors kliūties, bus galima tęsti bėgimą ir kaupti patirtį ateičiai. Taip pat ta pačia trasa bėgs ir nemokamai startuosiantys moksleiviai – jiems bus leidžiama apibėgti sudėtingesnes kliūtis.

Visi dalyviai gaus atminimo medalius, o Elito grupės sportininkai tuo pačiu kovos ir dėl Lietuvos reitingo taškų bei nugalėtojų taurės.

Bugys atskleidė, kad net ir anksčiau visuose „OCR Lietuva“ organizuotuose bėgimuose dalyvavę atletai Šiauliuose atras kažką naujo.

„Kiekviename renginyje stengiamės pristatyti vieną ar kelias naujas kliūtis. Tą jau buvo galima pastebėti prieš tai vykusiose mūsų varžybose. Taip bus ir Šiauliuose – netrūks pažįstamų kliūčių, tačiau pridėsime ir staigmenų“, - šypsojosi R. Bugys.

Vienas iš organizatorių taip pat pakartojo – kliūtys nebus lengvos, tačiau jos yra įveikiamos. Šiose varžybose turėtų dalyvauti ir didelis OCR sporto mylėtojas, žinomas Lietuvos atlikėjas Vaidas Baumila.

Didžiausia šių varžybų naujovė – 100 m sprinto turnyras. Panaši rungtis atsiras ir 2028 metų olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės programoje. Šiauliuose išbandyti šią rungtį bei įveikti „OCR Baltic Warriors“ įrengtą 100 m trasą bus kviečiami visi norintys.

„100 m varžybos yra labai azartiškos. Praėjusiais metais Kaune per „Olimpinę dieną“ pamatėme, kad ši rungtis pritraukia labai daug žiūrovų. Varžybose startavo net ir tiesiog pro šalį ėję žiūrovai, nieko nežinoję apie OCR sporto šaką. Rekomenduoju visiems išbandyti šią rungtį. Jeigu keletą sekundžių sugebate iškabėti ant skersinio, tai 100 m trasą tikrai įveiksite“, - pabrėžė R. Bugys.

Renginį vainikuos nuotaikingas nemokamas bėgimas vaikams. Speciali trasa bus pritaikyta vaikams nuo 5 metų, o jei juos lydės tėveliai, tuomet amžiaus apribojimų nebus.

Tradiciškai į šį renginį yra kviečiamos įvairios įmonės bei organizacijos. Gausiausias klubas, įmonė ar bendruomenė bus apdovanotas taure.

„OCR sportas visiems primena vaikystę, kai vaikai laksto kiemuose bei karstosi medžiais. Labai panašu bus ir šiose varžybose. Kiekvienas patirs labai mielas emocijas. Dėl to ir turime atskirus startus mėgėjams, kur galima startuoti su draugais, šeimos nariais, bendradarbiais. Šis sportas yra skirtas visiems“, - pabrėžė R. Bugys.

Dalis iš dalyvių surinktų lėšų bus skirta paremti Ukrainai. Ukrainos piliečiai „OCR Lietuva“ varžybose gali startuoti nemokamai.

Visa informacija: https://www.facebook.com/events/539327168071773/ 

Ekstremalaus bėgimo varžybos „OCR Lietuva” finansuojamos Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas