Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Sukurtas ekslibrisas Šiaulių garbės piliečiui Sigitui Vaičiulioniui

Rugsėjo 7 dienos Šiaulių miesto tarybos posėdyje tvirtinama naujojo Šiaulių miesto garbės piliečio kandidatūra. Vakare numatoma iškilminga inauguracijos ceremonija. Būsimasis garbės pilietis jau sulaukė ir originalios dovanos – personalinio ekslibriso.

Žinoma šiaulietė grafikė ir ekslibrisų dailininkė Lolita Putramentienė-Braza sukūrė personalinį ekslibrisą, skirtą Šiaulių rimtosios muzikos pasaulio atstovui Sigitui Vaičiulioniui. Specialus kūrinys taps dovana muzikui, kuriam bus miesto gimtadienio išvakarėse bus suteiktas Šiaulių miesto garbės piliečio vardas.                                         

„Mano kūrybinio įkvėpimo šaltinis – meno žmogus, Sigitas Vaičiulionis, kuris Šiaulių padangėje žinomas kaip muzikos deivės tarnas. Dirigentą žiūrovai dažniausiai mato iš nugaros, kaip ir aš jį išvydau. Ekslibrise vaizduoju žmogaus figūrą, pakeltomis rankomis į miesto simbolį, į saulę. Joje yra visko: meilės, šlovės, ir, žinoma, muzikos. Mažais linoraižinio brūkšneliais kūriniui suteikiau ekspresijos ir skambesio bei virpesio įspūdį. Muzikalumo sampratą papildžiau penklinių fragmentais, ant kurių surikiavau ne natas, o Sigito vardo ir pavardės raides. Judrus penklinių puslapis tarsi praneša žiūrovui, kad žmogaus gyvenimas nėra statiškas, jis – visoks.

Knygos ženklas „Ex libris Sigito Vaičiulionio. Šiaulių garbės pilietis 2023“ sukurtas linoraižinio technika, turi 660 numerį, kuris papildys šiauliečiams skirtų ekslibrisų asmeninį kūrybos archyvą. Tikiuosi, kad mane aplankęs kūrybinis įkvėpimas nusileis ir gerbiamo nominanto Sigito širdin“,  – apie savo kūrinį rašo ekslibriso autorė Lolita Putramentienė-Braza.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis