Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinio ,,Erasmus+“ projekto „ STEAMulation for students“ dalyviai Ispanijoje tobulino STEAM krypties kompetencijas

 

Prieš gražiausias metų šventes, gruodžio 14-19 dienomis, tarptautinio ,,Erasmus+“ projekto  „STEAMulation for students“ dalyviai iš Šiaulių Lieporių gimnazijos lankėsi Ispanijoje, Vilenoje, ir tobulino STEAM krypties kompetencijas. Projekto partneriai iš Rumunijos, Turkijos, Portugalijos ir Lietuvos šio susitikimo metu plačiau gilinosi ir tyrinėjo gyvų būtybių - kerpių bei grybų - pasaulį. Atlikdami bandymus, praktines ir kūrybines užduotis mokiniai turėjo galimybę pažinti ir nagrinėti bei savo rankomis liesti Viduržemio jūros dugno gyvūnijos pasaulį, pažinti Ispanijos subtropikų augaliją. Robotikos užsiėmimuose mokiniai gilino IT kompetencijas, kritinį mąstymą, kūrybinėse dirbtuvėse meniškai  atkartojo kerpių ir grybų pasaulį.

Skirtumų ir panašumų ieškojimas platesniame kultūriniame kontekste leidžia mokiniams patirti emocinį pakylėjimą, o integruojant pažinimo procesą pajusti sėkmę.  Aplankytos regiono istorinės vietos, pažinti kultūros lobiai ne tik praplėtė akiratį, bet ir suteikė daug teigiamų emocijų, kurias projekto dalyviai parsivežė namo. Žinoma, susirasta nauja draugų, be to, dalyvavimas projekte – neįkainojama galimybė praktiškai patobulinti užsienio kalbos vartojimo įgūdžius.

Partneriai dalinosi patirtimi, idėjomis bei naujomis užduočių atlikimo technikomis. Vertinga tarptautinė patirtis dalyvaujant projekto veiklose  leidžia ugdymo procesą kaskart daryti patrauklesnį, įdomesnį, be to, padeda skatinti motyvaciją.

Įkvėpti naujų žinių, potyrių ir emocijų, praplėtę kultūrinį akiratį ir tolerancijos ribas, sėkmingai grįžę į Lieporių gimnaziją gerąja patirtimi „užkrėtėme“ bendraklasius  ir kolegas. Įkvėpimas padės realizuoti ir atlikti naudingas STEAM užduotis toliau tęsiant projekto „Steamulation for students“ integraciją ir įgyvendinimą ugdymo procese.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal ,,Erasmus+“ KA2 Programą. Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame esančios  informacijos pateikimą ir naudojimą.

Reda Šteimantienė, projekto koordinatorė, Lieporių gimnazijos ugdymo skyriaus vedėja

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas