Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinio ,,Erasmus+“ projekto „STEAMulation for students“ dalyvių veiklos Rumunijoje

 

Prieš gražiausias pavasario šventes tarptautinio ,,Erasmus+“ projekto  „STEAMulation for students“ dalyviai iš Šiaulių Lieporių gimnazijos lankėsi Rumunijoje, Piatra Nemco miesto mokykloje, ir tobulino STEAM krypties kompetencijas. Projekto partneriai iš Turkijos, Ispanijos, Portugalijos ir Lietuvos šio susitikimo metu dalyvavo įvairiose veiklose, kuriose pagrindinis dėmesys buvo skiriamas astronomijai – tyrinėtos žvaigždės, pasižvalgyti į jas leidžiantis saulei kopta į kalnus.  Jasai Aleksandro Jono Cuza vardo  universitete išklausytos įdomios paskaitos astronomijos tema, susipažinta su universiteto observatorija,  teorines žinias vėliau buvo galima pritaikyti praktiškai atliekant įvairias tiriamąsias veiklas. Projekto dalyviai praplėtė kultūros ir istorijos žinias, nes buvo organizuotos ekskursijos po įspūdingos architektūros Jasai miestą. Jame aplankyta nacionalinė Kalistrato Hogo kolegija, Kultūros rūmai, abejingų nepaliko didingi Katedros skliautai.  Piatra Nemco žavią panoramą  buvo galima apžvelgti iš viršaus - keliantis telegondola. Lankydamiesi Kukutenio meno muziejuje  dalyviai susipažino su turtinga meno kolekcijos ekspozicija. Pažinti kultūros lobiai ne tik praplėtė akiratį, bet ir suteikė daug teigiamų emocijų.

Dalyvavimas projekto veiklose labai naudingas tiek mokiniams, tiek mokytojams. Projekto partneriai iš įvairių šalių dalinosi patirtimi, kuri leidžia ugdymo procesą kaskart daryti patrauklesnį, įdomesnį,  be to, padeda skatinti motyvaciją. Susirasta  naujų draugų, patobulinti komunikavimo užsienio kalba įgūdžiai. Projekto patirtis  padės realizuoti ir atlikti naudingas STEAM užduotis toliau tęsiant projekto „Steamulation for students“ integraciją ir įgyvendinimą ugdymo procese.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal ,,Erasmus+“ KA2 Programą. Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame esančios  informacijos pateikimą ir naudojimą.

Reda Šteimantienė, projekto koordinatorė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas