Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinio švietimo mainų fondo ERASMUS+ projekto „Wedding Traditions, Cultural Awareness" dalyvių patirtis Slovakijoje

Šiaulių „Santarvės“ gimnazijos komanda 2023 m. gegužės 8-12 dienomis dalyvavo tarptautinio švietimo mainų fondo Erasmus+ projekto „Wedding Traditions, Cultural Awareness“ paskutiniame susitikime Slovakijoje, Dolny Kubin mokykloje.

Projekto partneriai: Ispanijos, Rumunijos, Turkijos ir Lietuvos atstovai. Pagrindinis projekto tikslas – plėsti ir gilinti mokinių ir mokytojų žinias apie vestuvių tradicijas skirtingose kultūrose, ugdyti kultūrinį sąmoningumą, turtinti mokinių anglų kalbos žinias, ugdyti bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas.

Viešnagė Slovakijoje buvo aktyvi, kupina įspūdžių ir naujų patirčių. Pirmąją susitikimo dieną projekto dalyvius pasitiko Dolny Kubin mokiniai ir mokytojai. Mokykloje vyko projekto  „Wedding Traditions, Cultural Awareness“ dalyvių susipažinimas, žaidžiami įvairūs žaidimai ir pristatyti pranešimai įvairiomis projekto temomis.

Viešnagės metu aplankėme tradicinį Slovakijos kaimelį, nepaprasto grožio Oravos pilį, susitikome su miesto meru, dalyvavome įvairiose projektinėse veiklose. Mokiniai, dirbdami grupėse, atliko įvairias užduotis: kūrė kvietimus, gamino vestuvines dekoracijas, atliko vestuvines dainas ir šokius. Projekto pabaigoje pamatėme teatralizuotas tradicines slovakiškas vestuves, kurias parengė Dolny Kubin mokyklos ir miesto bendruomenė.

Projektas „Wedding Traditions, Cultural Awareness“ suteikė galimybę pažinti pasaulį, susipažinti su skirtingomis kultūromis ir dar kartą įrodė, kad draugystė yra tas nuostabus dalykas, kuris sujungia žmones iš įvairių pasaulio šalių.

Kristina Mituzienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas