Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinio švietimo mainų fondo „ERASMUS+“ projekto „Wedding Traditions, Cultural Awareness“, dalyvių patirtis Turkijoje

 

Šiaulių „Santarvės“ gimnazijos komanda 2022 m. lapkričio 5–11 dienomis dalyvavo tarptautinio švietimo mainų fondo „Erasmus+“ projekto „Wedding Traditions, Cultural Awareness“ susitikime Turkijoje,  Tirebolu meistelio , Tirebolu Anadolu Lisesi mokykloje.

Projekto partneriai – Ispanijos, Rumunijos, Slovakijos bei Lietuvos atstovai. Pagrindinis projekto tikslas – plėsti mokinių ir mokytojų žinias ir suvokimą apie vestuvių tradicijas pasaulyje, kultūrinį sąmoningumą, turtinti mokinių anglų kalbos žinias.

Visos savaitės darbotvarkė buvo aktyvi ir kupina įspūdžių. Pirmąją susitikimo dieną projekto dalyvius pasitiko Tirebolu Anadolu Lisesi mokiniai ir mokytojai tradicinių šokių ir dainų prisistatymu. Susitikome ir su  Erasmus+ projekto generaliniu inspektoriumi ir meru Tirebolu mieste.

Pažinome miestą ir jo kultūrą, virėme tradicinę turkišką kavą, aplankėme muziejų Giresun mieste. Mokiniai dirbo grupėse, atliko įvairias užduotis: rašė pakvietimus į vestuves, supažindino su tradicijomis ir atliko vestuvines dainas ir šokius, ragavome tradicinių patiekalų, kuriuos pagamino mokyklos bendruomenė. Vėliau kiekviena projekte dalyvaujanti šalis pristatė savo parengtas skaidres apie savo šalies vestuvines dainas. Mūsų projektą vainikavo turkų mokinių tradicinių vestuvinių rūbų, šokių ir henna vakarėlio pasirodymas.

 

Anglų k. mokytoja Kristina Mituzienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas