Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinis regbio turnyras „Šiauliai 7s“: kiekviena pergalė – aukso vertės

Aukščiausio lygio regbis grįžta į Šiaulius! Jau trečiasis tarptautinis regbio-7 turnyras „Šiauliai 7s“ Saulės mieste suburs Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Ukrainos komandas. Turnyro organizatoriai, regbio klubas „Baltrex“, pažada - gegužės 13 dieną Šiaulių regbio akademijos stadione bus karšta, tad visi neabejingi regbio sporto šakai tiesiog privalo išvysti įspūdingas itin pajėgių klubų bei rinktinių kovas.

Turnyro idėja gimė 2020 metais, planuojant minėti regbio klubo „Baltrex“ 30-ąjį jubiliejų. Dėl tuomet pasaulį sukausčiusios pandemijos regbio šventę teko nukelti į 2021-uosius.  Šiemet įvyks jau trečiasis „Šiauliai 7s“ turnyras.

„Šiauliai – Lietuvos regbio sostinė, tad miestas tiesiog privalėjo turėti prestižinį regbio turnyrą. Smagu, kad turnyras auga, o žinia apie Šiauliuose rengiamą aukšto lygio turnyrą sklinda vis plačiau. Pirmus dvejus metus turnyre dalyvavo po šešias komandas, šiemet komandų skaičius išaugo iki aštuonių. Dalyvių aštuntukas – labai pajėgus, komandų lygis – panašus, tad itin intriguojančias kovas žiūrovai išvys jau nuo pirmųjų ketvirtfinalių“, - pasakojo turnyro organizatorius, klubo „Baltrex“ direktorius Edmundas Ščavinskas.

Trečiajame regbio-7 turnyre „Šiauliai 7s“ dalyvaus pernai metų turnyro čempionai – regbio klubas „Baltrex-Šiauliai“, regbio sporto klubo „Vairas“ klubo komanda „RV Transport-Ilunch“, praėjusių metų bronzos laimėtojai – Kauno „Ąžuolas“, Latvijos regbio klubai „Livonia“ ir „Miesnieki“, Lenkijos pirmoji ir antroji regbio-7 rinktinės bei Ukrainos rinktinė, kuri pirmajame „Šiauliai 7s“ turnyre iškovojo trečią vietą.

„Kadangi šiemet nemažai naujų dalyvių ir negalime objektyviai suskirstyti komandų pagal reitingą, todėl šią savaitę vykdysime gyvai (online) burtų traukimo ceremoniją, po kurios paaiškės, kaip komandos išsirikiuos nuo pirmos iki aštuntos vietos. Tada dalyviai bus suskirstyti į keturias poras. Turnyro sistema neleis tinginiauti. Žaisime minuso sistema: komandos, pralaimėjusios pirmuosius mačus toliau kovoja dėl 5-8 vietų ir tuo pačiu dėl mažosios taurės, komandos, laimėjusios pirmuosius mačus – tęsia kovą dėl prizinių vietų ir didžiosios taurės. Kiekvienas mačas bus aukso vertės“, - turnyro sistemą aiškino E. Ščavinskas.

Edmundas Ščavinskas pasakoja, kad pernai „Šiauliai 7s“ turnyro nugalėtojai „Baltrex-Šiauliai“ regbininkai ir šiemet nusiteikę kautis tik dėl aukščiausių apdovanojimų.

„Žaidėjai išsigydė traumas, komanda – geros sportinės formos, laimėjome Lietuvos regbio-7 čempionatą. Didžioji mūsų klubo dalis sudaro Lietuvos regbio-7 rinktinės pagrindą ir ruošiasi Europos čempionatui. Tad ,net ir į „Šiauliai 7s“ turnyrą susirinkus kur kas grėsmingesniems varžovams, tikimės pakartoti praėjusių metų čempionišką žygį“, - tikslus vardijo regbio klubo „Baltrex“ direktorius.

Susirinkusiems žiūrovams nuobodžiauti neleis puikiai futbolo padangėje žinomas renginių vedėjas Nedas Rupšys, už pulto sėdės DJ Nionis, o gerą muzikinę nuotaiką palaikys nuostabaus balso savininkė Agnė Michalenkovaitė. Jauniesiems regbio gerbėjams taip pat netrūks pramogų – jie smagiai galės laiką leisti šokinėdami ant batuto.

„Turėjome idėją – surinkti šiaulietišką organizacinį kolektyvą ir džiaugiamės, kad mums pavyko tai padaryti. Mūsų mieste labai daug profesionalų, su kuriais malonu dirbti. Stengėmės apie viską pagalvoti, pasimokyti iš ankstesnių metų, jei kas buvo ne taip, ir šiemet padaryti viską dar geriau. Kviečiame atvykti į regbio turnyrą, kuris bus įsimintinas ir regbio bendruomenei, ir kitiems šiauliečiams bei miesto svečiams“, - pasakojo E. Ščavinskas.

Bilietus į tarptautinį regbio turnyrą „Šiauliai 7s“ galite įsigyti:

https://www.ticketmarket.lt/lt/e/renginys/tarptautinis-regbio-turnyras-siauliai7-bilietai?fbclid=IwAR3510A-ZpDqpktzPYhFrgVLRaTogQZ8rHMZwdPjV2_Mu4cVzIqufCWOz2g

Primename, kad bilietus įsigiję asmenys, tuo pačiu paremia Ukrainos regbio komandą, kuri dalyvaus „Šiauliai 7s“.

Moksleiviams, pateikusiems mokinio pažymėjimą, renginys NEMOKAMAS.

Renginio pradžia – gegužės 13 d. 13 val. (kvalifikacinės varžybos).

Finalai nuo 17 val.

Apdovanojimai nuo 19 val.

Spaudos konferencija (žiūrėti nuo 32 min.):

https://www.youtube.com/watch?v=z6IquOlhDPk

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas