Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Teikiama ankstyvoji pagalba

Nuo 2024 m. pradėta teikti ankstyvosios pagalbos paslauga asmeniui, turinčiam akivaizdžių negalios požymių, iki jam dar nenustatytas neįgalumo lygis ar dalyvumo lygis ir (ar) jo šeimos nariams, pasitelkiant nevyriausybines organizacijas.

ANKSTYVOSIOS PAGALBOS PASLAUGĄ TEIKIANČIOS ASOCIACIJOS >>

Į nurodytas asociacijas gali kreiptis asmenys, turintys akivaizdžių negalios požymių, iki jiems dar nenustatytas neįgalumo lygis ar dalyvumo lygis (toliau – asmuo, turintis negalios požymių), ir (ar) jų šeimos nariai.

Vykdant ankstyvosios pagalbos paslaugos teikimo veiklą, teikiamos šios paslaugos:

  • asmens, turinčio negalios požymių, ir (ar) jo šeimos narių informavimas (konsultavimas);
  • emocinė ir (ar) psichologinė pagalba;
  • atstovavimas.

 Ankstyvosios pagalbos paslauga vienam asmeniui, turinčiam negalios požymių, ir (ar) jo šeimos nariams teikiama pagal poreikį, bet ne ilgiau kaip 6 mėnesius. Kiekvienam paslaugos gavėjui suteikiamos ne mažiau nei 5 paslaugos.

Paslaugos teikiamos nemokamai, įgyvendinant Asmens su negalia teisių apsaugos agentūros finansuojamus 2024 m. Asmenų su negalia teisėms ir interesams atstovaujančių asociacijų veiklos rėmimo projektus.

Asmens su negalia teisių apsaugos agentūros prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija.
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas