Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tvari draugystė su knyga

Tarptautinė vaikų knygos diena – svarbi priminti visiems, kaip svarbu balsu skaityti vaikams knygas. Taip skiepijama aistra skaityti, nes tampa lyg vitaminu, stiprinančiu vaiko psichiką ir protą, mažinančiu priklausomybę nuo interneto, virtualaus pasaulio. Matyt, todėl ir buvo šiemet pasirinktas toks šūkis: „Pasakojimai – tarsi sparnai, leidžiantys kasdien skraidyti aukštai danguje“ (Richard Van Camp).

Ta proga Šiaulių Dainų progimnazijos 5–8 klasių mokiniai, išklausę Thierry Robberecht audio knygą „Vilkas, kuris iškrito iš knygos“ („The Wolf Who Fell Out of a Book“) anglų kalba, vėliau rašė laiškus šiam belgų rašytojui, kuris netrukus ir atsakė. Th. Robberecht labai apgailestavo, kad negali virtualiai susitikti, nes sunkiai serga, bet padėkojo visiems rašiusiems, jį prisiminusiems.

Pradinių klasių mokiniai, dar rudenį piešę šios knygos pabaigą, šįkart nupiešė žodį „knyga“, o ją dekoravo savo perskaitytų knygų pavadinimais. Kai kas net parašė prie tos raidės knygos pavadinimą iš tos pačios raidės. Na, o 3b klasės mokiniai progimnazijos bibliotekai padovanojo savo kurtas eiles jas taip pat iliustruodami.

Džiugu, kad draugystė su knyga nenutrūksta. Taip atliepiama į 22-ąją Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės bibliotekininkų dedikuojamą tvarumo temą.

Bibliotekos vedėja Dilanta Vasylienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas