Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Vaikai piešė ateities Šiaulius

Šiaulių miesto savivaldybei paskelbus piešinių konkursą „Aš ir mano ateities Šiauliai“, sulaukta gausaus būrio dalyvių. Išrinkus įspūdingiausius darbus, į Savivaldybę pakviesti jaunieji menininkai, pedagogai ir tėveliai.

Tarybos posėdžių salėje susirinkusius svečius pasveikino Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas. Savivaldybės vadovas akcentavo, kad vaikų ugdymas ir įtraukimas į kūrybines veiklas yra tiesioginis ateities kūrimas. A. Visockas akcentavo nematerialiųjų dalykų svarbą, tokių kaip ugdymas, lavinimas ar pažintinės veiklos atnaujinamose miesto erdvėse, kurios darosi vis patrauklesnės gyventojams. Dalyviai džiaugėsi Dainų parko sutvarkymu ir galimybe ten leisti laiką, švęsti miesto šventes, grožėtis sutvarkyta aplinka.

Konkurse dalyvavo 87 piešiniai, kurių tematika – Šiaulių miesto vaikų profesiniai siekiai ir svajonės, ateitis gimtajame mieste, atsispindintys kūryboje. Komisija vertino ir išrinko pirmų – trečių vietų laimėtojus penkiose kategorijose: ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų, pradinukų, progimnazistų, gimnazistų, meno mokyklų mokinių. Trys apdovanojimai atiteko daugiausia palaikymo sulaukusiems balsavime, paskelbtame socialinio tinklo Facebook paskyroje „Šiaulių miesto savivaldybė“.

Pirmąsias vietas laimėjo Kotryna Kasperiūnaitė, Edvinas Kazelskis, Agota Petkutė. Antrosiomis vietomis, pažymėjimais ir dovanomis džiaugėsi Auksė Vedeckytė, Stela Nauburaitytė. Trečiąsias užėmė Jorilė Pekytė, Luknė Indrijauskaitė, Marija Petronytė, Aurimas Arlauskas, Liucija Kiudulaitė. Prizinių  vietų laimėtojai apdovanoti čekiais į knygyną, saldžiomis dovanėlėmis bei pažymėjimais. (Dėl asmens duomenų apsaugos, skelbiame tik sutikusius dėl asmens duomenų tvarkymo.)

Renginyje netrūko geros nuotaikos, šypsenų ir staigmenų, atvykusi į kitą renginį, su vaikais pasisveikino ir bendroje nuotraukoje įsiamžino ir Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis