Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Vakcinacija nuo gripo ir Covid-19 ligos

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija (toliau – SAM) pateikia informaciją dėl skiepijimosi gripo ir Covid-19 ligos (koronaviruso infekcijos) (toliau - Covid-19 liga) vakcinomis 2023/2024 m. šaltojo sezono metu.

SAM informuoja, kad 2023 m. rugsėjo 11–17 dienomis bendras suminis sergamumo gripu, COVID-19 liga ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis Lietuvoje buvo 954 atv. 100 tūkst. gyventojų, o tai reiškia, kad bendras susirgimų atvejų skaičius didėja. 2022 m. šią savaitę bendras sergamumo rodiklis siekė 874,6 atv. 100 tūkst. gyventojų. Pranešame, kad COVID-19 ligos rodiklių didėjimas stebimas ir kitose Europos Sąjungos šalyse.

Pranešama, kad 2023 m. rugpjūčio 30 d. Europos vaistų agentūra (toliau – EVA) rekomendavo autorizuoti atnaujintą Comirnaty COVID-19 vakciną. Ši COVID-19 vakcina pritaikyta taip, kad geriau atitiktų cirkuliuojančius variantus. Į Lietuvą jau pristatyta atnaujinta COVID-19 vakcina. 

Atkreipiame dėmesį, kad nauja redakcija išdėstytas Gyventojų skiepijimo COVID-19 ligos vakcina organizavimo tvarkos aprašas, patvirtintas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. gruodžio 23 d. įsakymu Nr. V-2997 „Dėl Gyventojų skiepijimo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“.

SAM praneša, kad nuo spalio 5 d. startuoja skiepijimas nuo gripo ir koronaviruso vieno vizito metu ir dalinasi informacija ir atmintinėmis (pridedama). Taip pat primena, kad gyventojai registruotis vakcinai gali keliais būdais:

  1. KoronaStop svetainėje: https://vakcina.myhybridlab.com/selfregister/vaccine,
  2. per Išankstinę pacientų registravimo sistemą (IPR),
  3. kreiptis tiesiogiai į gydymo įstaigą.

Rizikos grupės:

  • asmenys nuo 65 m. amžiaus ir vyresni;
  • asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis;
  • asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose;
  • sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai;
  • nėščiosios.

Daugiau informacijos rasite: https://koronastop.lrv.lt/lt/vakcina arba NVSC internetinėje svetainėje https://nvsc.lrv.lt/lt/uzkreciamuju-ligu-valdymas/uzkreciamosios-ligos/gripas-1/gripas-ir-covid-19.

SAM parengtos atmintinės

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas