Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos Botanikos sode auga Stelmužės ąžuolo vaikaitis

Spalio 3 d. minima Pasaulinė natūralios aplinkos diena. Šią dieną visos šalys skatinamos susimąstyti apie gamtos apsaugą, vystyti savo pramonę taip, kad ji kuo mažiau kenktų natūraliai aplinkai.

Šiaulių miesto savivaldybės Jaunimo reikalų taryba turėjo išvažiuojamąjį posėdį Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos Botanikos sodą ir ten pasodino Stelmužės ąžuolo palikuonį, jauną stelmužiuką. Stelmužiukus visoms 60 Lietuvos savivaldybių išaugino ir padovanojo Stelmužės bažnytinio meno muziejaus muziejininkė Aldona Miškinienė.

Šiaulių miesto savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Malik Agamalijev pasveikino susirinkusius su Lietuvos ir Europos jaunimo metais.

„Labai simboliška, kad pirmieji metai po ilgo karantino ir sąstingio Lietuvoje buvo paskelbti kaip Jaunimo metai. Tai tikra atgaiva jaunimo atžvilgiu, nes daugiau dėmesio skirta jų problemoms, daugiau renginių ir įvairių projektų. Taip ir šiandien sodindami seniausio Europos ąžuolo palikuonį mes įprasminame naują pradžią. Tegul ši akcija duoda pradžią ir sėkmingam miesto jaunimo gyvenimui“ – teigė jis.

Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos iniciatyva iš Stelmužės ąžuolo gilės išauginti ąžuoliukai augs visose savivaldybėse. Tokiu būdu Lietuva susijungs į vieną didelį Jaunimo parką.

Gedimino Beržinio Beržinsko nuotraukos.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis