Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Žinomas šiaulietis miesto merui dovanojo savo knygą

Žinomas performeris, kompozitorius, būgnų ir perkusijos meistras Gintautas Gascevičius-Ginc Šiaulių miesto merui Artūrui Visockui padovanojo neseniai išleistą knygą „Ginc ir išminties pedalas“.

Ne tik Šiauliuose, bet ir visoje šalyje žinomas grupių „Bix“ ir „Kitava“ būgnininkas Gintautas Gascevičius neseniai parašė ir išleido knygą. Vieną savo kūrybos egzempliorių autorius padovanojo Šiaulių miesto merui. Rašytoju tapęs muzikas knygą Artūrui Visockui įteikė Prisikėlimo aikštėje ir čia pat užrašė šmaikščią dedikaciją.

Pasak Gintauto Gascevičiaus, pirmiausia jis buvo sumanęs parengti metodines rekomendacijas apie grojimą būgnais, mokomoji medžiaga būtų aktuali muzikos mokytojams ar entuziastams, savarankiškai norintiems susipažinti su būgnais, pradėti jais groti.   

„Pats mokiausi groti būgnais, sukūriau savotišką mokymosi sistemą. Manau, kad ji yra efektyvi, norėjau ja pasidalinti. Surašęs teorinę dalį, dar papildžiau istorijomis, kaip tie mokymosi būdai atsirado. Tada jau reikėjo ir platesnio konteksto. Galų gale gimė kūrinys, kurio pradžioje neplanavau ir net nesitikėjau“, – kaip visada plačiai šypsodamasis pasakojo G. Gascevičius.  

Perkusijos meistras pridūrė, kad aprašytos istorijos susiję su kultine grupę „Bix“, kurioje jis groja beveik nuo susikūrimo laukiniais 1990-siais metais. Visi arba beveik visi tekste aprašyti įvykiai yra tikri, veikėjų vardai nepakeisti, istorijose galima rasti ir visiems gerai pažįstamų garsenybių bei reikšmingų Lietuvai ir pasauliui įvykių.

„Gražiai sutapo, kad Gintauto Gascevičiaus knygą gaunu Šiaulių miesto gimtadienio išvakarėse, tai – puiki dovana“, – sakė Šiaulių meras.

Meras Artūras Visockas padėkojo autoriui už realizuotą kūrybinį sumanymą, kuris ne tik taps pagalba besimokantiesiems, bet ir leis prisiliesti prie kultinės grupės istorijos.

Knygą „Ginc ir išminties pedalas“ galima rasti Šiaulių turizmo informaciniame centre arba internetinėje svetainėje www.ginto.lt

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis/ informacija ir nuotraukos