Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Fizinio ugdymo pamokos Šiaulių Salduvės progimnazijoje

Fizinio ugdymo dalyko tikslas – plėtoti savęs pažinimą, pasitikėjimą savo galiomis, suformuoti ir įtvirtinti judėjimo ir fizinio aktyvumo įgūdžius, suteikti tvariai saviugdai būtinas žinias ir supratimą, visam gyvenimui įtvirtinant sveikatos tausojimo ir stiprinimo nuostatas bei kompetencijas. Vienas pagrindinių atnaujintos fizinio ugdymo programos siekių – kad mokykloje mokiniai per džiaugsmingas patirtis plėtotų savo fizinio aktyvumo motyvaciją ir taip ugdytųsi palankius sveikatai aktyvumo įpročius (Fizinio ugdymo bendroji programa, 2022). Būtent to ir siekia Šiaulių Salduvės progimnazijos bendruomenė, skatindama vaikų fizinį aktyvumą, domėjimąsi fizine veikla, pakeisdama mokymosi aplinką, naudojamas priemones ir taikomus metodus.

Nuo 2019 m. Šiaulių Salduvės progimnazijoje sėkmingai įgyvendinamas projektas „Sveikata – fizinio aktyvumo skatinimas“. Tris kartus per savaitę 3–8 klasių mokiniai yra vežami UAB „Busturo“ autobusu į Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centrą. Nauja aplinka visuomet motyvuoja ir skatina aktyviai dalyvauti fizinio ugdymo pamokose, didesnė nei mokyklos sporto salės erdvė leidžia judėti didesnėmis amplitudėmis, platesnė inventoriaus pasiūla motyvuoja išbandyti ir kitas sporto šakas. Universali sportinė erdvė leidžia diferencijuoti ir individualizuoti fizinį ugdymą atsižvelgiant į mokinių poreikius ir fizines galimybes. Daugelį mokinių, nelankančių neformalaus ugdymo užsiėmimų, pastebi ateinantys įvairių sporto šakų treneriai, kurie gauna rekomendacijų iš fizinio ugdymo mokytojų, tai suteikia didesnes galimybes vaikui pradėti sportuoti platesniu mastu, siekiant aukštesnių rezultatų. Taip pat galime sutikti nemažai besitreniruojančių profesionalių sportininkų, kurie tampa pavyzdžiais mokinių akimis.

Ne vienerius metus besitęsiantis bendradarbiavimas su socialiniais partneriais – Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centru ir UAB „Busturu“ – skatina mokyklos progimnazijos mokinius siekti geresnių fizinių rodiklių, stiprėja jų mokymosi ir fizinio aktyvumo motyvacija, formuojamos teigiamos nuostatos. Mokytojai nuolat plečia savo profesines žinias ir kompetencijas.

 

 

 

Šiaulių Salduvės progimnazijos fizinio ugdymo mokytoja Diana Kaikarienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas