Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių Jovaro progimnazija – aktyvi bendruomenė

Po vasaros atostogų į mokyklas grįžę mokiniai ir toliau lieka aktyvūs. Jų aktyvumą palaiko ir mūsų mokyklos mokytojai. Bendradarbiaudami su socialiniais partneriais Šiaulių sporto gimnazija, Šiaulių sveikatos ir lengvosios atletikos ir sveikatingumo centru organizuojame fizinio ugdymo pamokas ne tik mokyklos sporto salėje, stadione, bet ir kitose sportui pritaikytose erdvėse.

Rugsėjis dovanojo saulėtas dienas, tai sudarė palankias sąlygas mums įgyvendinti mūsų, Šiaulių Jovaro progimnazijos, sveikatinimo projektą ,,Aktyvi bendruomenė – aktyvus mokinys“. Projekto uždavinys - sutelkti ir suaktyvinti visus bendram tikslui – stiprinti fizinę, psichinę ir socialinę sveikatą veikiant kartu.   Siekiant šio tikslo mokiniai ir mokytojai dalyvavo jau tradicija tapusioje iniciatyvoje ,,Europos judumo savaitė“. Jos metu mokiniai dalyvavo judriose pertraukose, į mokyklą atvykdavo pėsčiomis, paspirtuku ar dviračiu.  ,,Diena be automobilio“ – paminėta kūrybiškai, išdalinti priminimai atvykusiems darbuotojams automobiliu, kad nors vieną dieną galime į darbą ar mokyklą atvykti be automobilio, taip saugant gamtą ir stiprinant savo sveikatą. Muzikinės pertraukos  buvo ne tik aktyvios, jos dovanojo mokinių šypsenas ir puikią nuotaiką visiems.

Antrąją rugsėjo savaitę įvyko bėgimas mokyklos stadione, kuriame dalyvavo ir mūsų direktorius. Mokiniams įstaigos vadovo įsitraukimas - tai didžiulė paskata vaikams būti aktyviems.

Bendradarbiavimas su socialiniais partneriais iš Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos, subūrė dar didesniam sportiniam entuziazmui – draugiškoms tinklinio varžyboms, kuriose dalyvavo kelių įstaigų mokiniai.  Gera nuotaika ir kūrybiškumas suvienijo bendrai aktyviai veiklai.

Mūsų mokyklos fizinio ugdymo mokytojai kartu su mokiniais kasmet dalyvauja tarptautinėje  ,,Be active“ veikloje bei Šiaulių miesto sporto renginiuose,  kuriose susipažįsta su įvairiomis sporto šakomis.

Bendradarbiavimas siekiant kurti aktyvią, draugišką ir sportišką atmosferą mokykloje įgyvendinamas per įvairias praktikas  įtraukiant ne tik mokinius, bet ir mokyklos bendruomenę.  Džiaugiamės galėdami įgyvendinti projekto ,,Aktyvi bendruomenė – aktyvus mokinys“ , kuris finansuojamas  Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatinimo projekto lėšomis, įvairias veiklas.

Projekto koordinatorė Ilona Virmauskienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas