Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Ukrainos karo pabėgėliams – dar viena paramos iniciatyva

Dar karo pradžioje specialią paramos sąskaitą atidariusi Šiaulių miesto savivaldybė iš surinktų lėšų dalins apsipirkimo korteles socialiai jautrioms grupėms priklausantiems Ukrainos karo pabėgėliams. Pirmosios tokios kortelės Šiauliuose apsistojusius ukrainiečius pasieks jau artimiausiomis dienomis.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis spaudos konferencijoje informavo, kad pradedama nauja paramos ukrainiečiams iniciatyva. Šiaulių miesto savivaldybės atidarytoje paramos sąskaitoje šiuo metu yra apie 14 tūkstančių eurų, tad su ukrainiečius globojančiomis organizacijomis sutarta, kaip tą sumą būtų tikslingiausia naudoti.

„Dar kartą nuoširdžiai ačiū visiems rėmėjams, miesto verslui ir paprastiems šiauliečiams už į miesto paramos sąskaitą pervestas lėšas. Norėčiau paminėti vieną išskirtinį atvejį ir viešai padėkoti Šiaulių bendrovei „Kalvis“, kuri nuo kovo mėnesio jau penkis kartus pervedė piniginę paramą. Šiuo metu sąskaitoje yra apie 14 700 eurų ir praeitą savaitę diskutavome su ukrainiečių interesus atstovaujančiomis organizacijomis „Karpatai“ ir „Malva“, kaip tikslingiau tą paramą naudoti. Sutarta, kad ukrainiečiams galėtų būti perduodamos prekybos tinklų kortelės su tam tikra suma lėšų“, – komentavo A. Bartulis.

Pasak administracijos vadovo, su minėtomis organizacijomis sutarta, kad ši parama būtų skirta socialiai jautriausioms pabėgėlių grupėms: pensininkams, neįgaliesiems, šeimoms, kurios augina tris ir daugiau vaikų. Abi atvykstančius ukrainiečius globojančios asociacijos pasiūlys apie 70 potencialių paramos gavėjų bei perduos jiems 30 eurų vertės apsipirkimo korteles.

„Šiuo metu turimos paramos sumos užtektu sunkiausiam 6 mėnesių laikotarpiui, nes žiemą visiems yra didesnis lėšų poreikis. Ar tokią paramą tęsime ir vėliau, spręsime pagal tai, kiek lėšų turėsime mūsų paramos sąskaitoje“, – kalbėjo Antanas Bartulis.

Direktorius taip pat kreipėsi į potencialius rėmėjus, prašydamas pagal išgales pervesti lėšų į paramos sąskaitą. Turint daugiau finansų, būtų galima miesto paramą pasiūlyti didesniam ukrainiečių skaičiui. 30 eurų vertės apsipirkimo kortelės ukrainiečius galėtų būti pradėtos dalinti jau šią savaitę.

Lėšas į Šiaulius atvykusių ukrainiečių reikmėms galima pervesti:

Šiaulių miesto savivaldybės administracija (įm. kodas 188771865)  

Banko sąskaita LT717180000001130027,

Šiaulių bankas, banko kodas 718000

Mokėjimo paskirtis:

„Tikslinė parama karo padariniams Ukrainoje likviduoti“  *

  • būtina tiksliai įrašyti nurodytą formuluotę.

Verslui pasikonsultuoti dėl paramos teikimo procedūrų galima su Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir investicijų sk. vedėja Aiste Petkuviene, mob. 8 623 75 697, el. p. .

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis