Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Po 9 metų pertraukos Šiauliuose registruoti trynukai!

Po ilgos pertraukos Šiauliuose vėl auga trejetukas. Trys berniukai gimė šiauliečių Jagminų šeimoje.  Savivaldybėje trynukų tėveliui įteikti gimimą liudijantys dokumentai ir trys kūdikių kraiteliai.

2022 metų gruodžio 5 d. šiauliečių Dainiaus ir Rasos šeimoje gimė trys berniukai – Kasparas, Hubertas ir Radvilas. Išskirtinį gimdymą priėmė Vilniaus medikai, gausi Jagminų šeima į namus Šiauliuose grįžo tik praeitą savaitę. Pernai gimė 517 berniukų ir 509 mergaitės, o taip pat – 18 dvynukų porų, o trynukų Šiauliuose nebuvo jau nuo 2013-ųjų. 

Trejetuko sulaukusį ir iškart gausios šeimos tėčiu tapusį Dainių Jagminą pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šiaulių Civilinės metrikacijos skyriuje šiauliečiui įteikti visų vaikučių gimimą liudijantys dokumentai ir trys kūdikių kraiteliai.

„Reta akimirka Šiauliuose, su dideliu džiaugsmu noriu pasveikinti trijų sūnų tėvelį. Būtinai perduokite nuoširdžiausius linkėjimus žmonai Rasai. Sakoma, kad Dievas neuždeda daugiau, nei galima panešti. Linkiu kuo geriausios sveikatos augantiems vaikams ir daug daug kantrybės tėveliams. Svarbiausia, kad turėtume taikią padangę, o su visais kitais iššūkiais susitvarkysime.  Jei kiltų kokių rūpesčių, kviečiu drąsiai kreiptis į savivaldybę, padėsime, kuo galėsime“, – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.  

„Berniukai yra pirmagimiai, tai po mėnesio jau atrodo, kad trys vaikai ir yra normalu, kitaip neįsivaizduojame. Du berniukai yra identiški dvyniai, trečio brolio bruožai kitokie. Mažylių charakteris taip pat jau pradeda skleistis, vienas broliukų ima rodyti lyderio savybes. Tarp pirmųjų iššūkių būtų galima paminėti, kad netrukus reikės didesnio šeimos automobilio“, – šypsodamasis kalbėjo daugiavaikis tėtis Dainius Jagminas.

Pasak D. Jagmino, sutuoktiniai, kai tik sužinojo, kad laukia neeilinis gimdymas, beveik visą nėštumą kas dvi savaites važinėjo konsultuotis pas pažįstamus medikus į sostinę. Giminėje jau yra dvynukai, tai žinia nebuvo labai netikėta. Po gimdymo vaikučiai ir gimdyvė jaučiasi gerai.

 Šaulių miesto savivaldybės dovanojami kūdikių kraiteliai yra nuolat tobulinami, tad meras paprašė trynukų tėvelio po kiek laiko pasidalinti patirtimi, kokie dalykai kraitelyje pasiteisino labiausiai, ką, galbūt, reikėtų keisti.

Šiuos metu kūdikio kraitelyje tėveliai randa rankšluosčius, pleduką, vystyklus, drabužėlius, paklotėlius, termometrą, higienos ir vaikučio priežiūros priemonių, lavinimo kilimėlį, sauskelnių.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis