Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šildymo sezono pabaiga – hidraulinių bandymų pradžia

Pasibaigus šildymo sezonui, kaip ir kiekvienais, bus atlikti hidrauliniai bandymai, kurių metu patikrinamas šilumos perdavimo tinklų sandarumas bei tvirtumas.

Siekdama išvengti šilumos perdavimo tinklų gedimų ateityje bei nustatyti esamus defektus vamzdynuose AB „Šiaulių energija“ gegužės pradžioje pradės vykdyti hidraulinius bandymus. Jų metų laikinai bus nutrauktas karšto vandens tiekimas. Siekiant sukelti kuo mažiau nepatogumų vartotojams, hidrauliniai bandymai bus atliekami skirtingais etapais.

Hidraulinių bandymų grafikas derinamas su miesto ir rajono savivaldybėmis. Apie numatytus darbus informuojami prižiūrėtojai, turintys užtikrinti patikimą pastatų šilumos punktų ir vidaus šildymo sistemų atjungimą prieš pradedant bandymus. Likus 10 dienų, įvairiais informaciniais kanalais, apie artėjančius bandymus įspėjami ir vartotojai. Papildomas priminimas, likus kelioms dienoms iki bandymų pradžios, siunčiamas trumposiomis SMS žinutėmis.

Bandymų metu šilumos tinkluose bus padidintas slėgis, kuris pavojingas pastatų šilumos punktų įrenginiams ir vidaus šildymo sistemoms, todėl iki pirmosios einamųjų bandymų dienos 8 val. turi būti užtikrintas patikimas visų šilumos punktų ir vidaus šildymo sistemų atjungimas, uždarant įvadines sklendes Nr.1, Nr.2 ir už jų esančias šilumos punkto sklendes, tarp jų atidarant išleidimo ventilius. Jeigu sklendės nesandarios, turi būti įdėtos aklės už įvadinių sklendžių Nr.1 ir Nr.2 iš šilumos punkto pusės.

Hidraulinių bandymų grafiką bei kitą informaciją, susijusią su bendrovės paslaugų sutrikimais galite rasti ČIA.         

Nuotraukoje didžiausios AB "Šiaulių energija" Pietinės katilinės šių metų hidraulinių bandymų schema Šiaulių mieste.

AB „Šiaulių energija“ inf.