Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto 7-8 klasių mokinių edukacinis renginys „Kalbų draugystės diena“

Rugsėjo 25 d. Šiaulių „Romuvos“ progimnazijoje vyko Šiaulių miesto 7–8 klasių edukacinis renginys, kurį organizavo Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos užsienio kalbų metodinė grupė bendradarbiaudama su Šiaulių miesto Švietimo skyriumi. Renginys skirtas Europos kalbų dienai paminėti „Kalbų draugystės diena“, jame dalyvavo Šiaulių miesto „Romuvos“, „Gegužių“, „Rasos“, „Juventos“, „Jovaro“, „Ragainės“, „Gytarių“ progimnazijų mokiniai ir mokytojai. Renginį vedė anglų kalbos vyresnioji mokytoja Jovita Rubienė ir 7 klasės mokinė Ugnė Tamutytė, vertinimo komisiją sudarė anglų kalbos mokytoja Jovita Rubienė ir padėjėjos 7 klasės mokinės Urtė Palevičiūtė ir Rusnė Dališanskytė.

Susirinkusius į renginį pasveikino „Romuvos“ progimnazijos direktorė Stanislava Prazauskienė. Edukaciniame renginyje dalyviai pasiskirstė į aštuonias komandas po šešis mokinius, sugalvojo savo komandoms pavadinimus. „Romuvos“ progimnazijos 8 klasės mokinės Viltė Šimkutė ir Ema Kupstytė pristatė tarptautinį Nordplus Junior projektą „Green Time Healthy Life – Happy I“, pasidalino patirtimi ir įspūdžiais, mokė komandos narius latviškai ir estiškai skaičiuoti iki dešimties, kiekvienos komandos mokiniai turėjo atkartoti skaičiavimus padarydami kuo mažiau klaidų.

Dalyviai atliko įvairias užduotis: atsakinėjo į klausimus, susijusius su Europos kalbų diena, surado šalių pavadinimus, nupiešė Kalbų dienos logotipą, kuris vėliau gali būti pateikiamas ir tarptautiniame konkurse. Komandos klausėsi skirtingomis kalbomis atliekamų dainų. „Romuvos“ progimnazijos 8 klasės mokinė Adrijana atliko dainą „Running“ – mokinę ruošė muzikos mokytoja Sigutė Laugalė ir anglų kalbos mokytoja Simona Valiulytė. Klausydamiesi dainos mokiniai įrašė trūkstamas frazes. Pasitelkę savo kūrybiškumą ir teatrališkumą, sprendė tarpusavio bendravimo situacijas. Renginio pabaigoje dalyviai atliko užduotį su muzikinėmis lazdomis, užduotį pristatė muzikos mokytoja Sigutė Laugalė. Kiekvienos komandos mokiniams buvo įteiktos padėkos ir saldžios dovanėlės, kurios stiprina draugystę.

Kalbos yra ne tik priemonė komunikacijai, bet ir svarbus kultūros elementas, tai įvairovė, kuri yra vertinga ir padeda skatinti tarpkultūrinį supratimą. Europos Tarybos iniciatyva Europos kalbų diena nuo 2001-ųjų metų rugsėjo 26-osios dienos švenčiama kiekvienais metais.

 

Renginį organizavo anglų kalbos vyresnioji mokytoja Jovita Rubienė

Straipsnį parengė anglų kalbos mokytoja Živilė Rupšienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas