Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Susisiekimo viceministrė A. Vaiciukevičiūtė: Šiaulius verta pagirti

Į Šiaulių miesto savivaldybę susitikti su meru Artūru Visocku atvyko Lietuvos Respublikos susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė ir ministerijos Ateities susisiekimo politikos grupės patarėjas Nemunas Abukauskas. Susitikimo metu aptartas Šiaulių darnaus judumo planas.

Ministerijos komplimentai dėl Darnaus judumo plano užmojų

Vizito Šiauliuose metu A. Vaiciukevičiūtė pasidžiaugė, kad Šiaulių miesto darnaus judumo plano sprendiniai atitinka tvarumo, ekonominio gyvybingumo, socialinės lygybės, sveikatos ir aplinkos kokybės suderinamumo reikalavimus.

„Prieš atvykdami peržiūrėjome Šiaulių miesto darnaus judumo planą, jo priemones, dviračių takus.  Matome, kad judate tinkama linkme kuriant integruotą įvairių transporto rūšių susisiekimo sistemą.  Džiugu matyti, kad tvarkotės puikiai, Šiaulių susisiekimo sistemos sprendiniai atitinka tvarumo principus“, – planą komentavo viceministrė.

Tuo tarpu meras A. Visockas teigė, kad Savivaldybė visais įmanomais būdais stengiasi skatinti visuomenę judėti. Šiauliuose sudarinėjami įdomūs pasivaikščiojimo maršrutai,  štai šiemet įvyko pirmasis Šiaulių bėgimas, kurio maršrutas kėlė sentimentus miesto gyventojams, o svečiams padėjo dar geriau susipažinti su Šiauliais.

Reikšmingas Susisiekimo ministerijos indėlis į Šiaulių LEZ infrastruktūrą

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija reikšmingai prisidėjo prie 1,3 km geležinkelio atšakos Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) nutiesimo, 2021-aisiais ministerija tam skyrė 2,83 mln.

„Šiandien džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad jau artėjame prie darbų pabaigos. Paskutinę darbų fazę atlikome per metus, iki šios dienos liko 4 proc. neatliktų darbų, kurie bus pabaigti jau artėjantį pavasarį. Dėkoju už Susiekimo ministerijos indėlį į šį projektą, smagu, kad suprantate, jog šitaip mes kuriame dar stipresnę valstybę“, – apie link pabaigos artėjančius geležinkelio atšakos ir infrastruktūros įrengimo darbus Šiaulių LEZ teritorijoje kalbėjo meras.

Viceministrė A. Vaiciukevičiūtė stebėjosi, kaip efektyviai ir greitai šioje teritorijoje buvo atlikti visi geležinkelio vėžės ir jai reikalingos infrastruktūros įrengimo darbai. Jos teigimu, šis projektas skatins LEZ teritorijoje kurtis naujas įmones, o veikiančias – planuoti plėtrą.

Be to, nutiesę šią geležinkelio vėžę Šiauliai vysto ekonomiškai pagrįstas miesto urbanistinės plėtros kryptis, tai, žinoma, prisidės ir prie naujų darbo vietų kūrimo mieste.

Ieškomas geriausias būdas perleisti sukurtos infrastruktūros valdymą valstybei

Kalbėdamas apie įrengto turto įveiklinimą, A. Visockas pabrėžė, kad yra analizuojami įvairūs variantai, bet logiškiausia, kad sukurtą infrastruktūrą ir valdytų valstybė per savo institucijas. Ir toliau siekiant visus procesus atlikti logiškai ir efektyviai, meras pasiūlė Susisiekimo ministerijai bendradarbiauti.

Viceministrė pažadėjo užtikrinti sklandų tarpinstitucinį bendradarbiavimą ieškant patogiausio sprendimo.

Rengė mero padėjėja Alaina Štreimikytė.