Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

„Linksmasis akordeonas“ skambės 15-ą kartą

Prasideda 15-asis akordeono muzikos festivalis-konkursas „Linksmasis akordeonas“. Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija šį festivalį organizuoja nuo 1997 metų kas antrus metus. Šių metų renginys skiriamas Šiaulių Sauliaus Sondeckio gimnazijos 85-mečiui paminėti.

Viena iš renginio organizatorių muzikos pedagogė ir miesto garbės pilietė Marytė Markevičienė spaudos konferencijoje sakė, kad šis festivalis-konkursas yra skirtas skatinti jaunųjų akordeonistų profesinį tobulėjimą, palaikyti pedagogų entuziazmą, būti patraukliems miesto gyventojams ir svečiams.

Festivalis prasidės gegužės 23 dieną ir truks 3 dienas. Vėliau jis tęsis jau rugsėjo mėnesį per Šiaulių miesto gimtadienį.

Projekto vadovė Daiva Vasauskienė informavo, kad festivalio metu vyks penki koncertai, konkursas ir ansamblių paradas. Visi jie vyks koncertinės įstaigos „Polifonija“ salėje.

Gegužės mėnesį vyks trys koncertai. Pirmą dieną koncerte „Stilių degustacija“ pasirodys duetas „Tutto a Dio“ – Augustinas Rakauskas (akordeonas) ir Greta Staponkutė-Rakau (altas).

Gegužės 24 dieną Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje vyks konkursas, o vakare „Polifonijos“ salėje koncerte „Pavasario spalvos“ koncertuos svečiai iš Vilniaus akordeonų orkestras „Consona“ ir solistai.

Paskutinis festivalio gegužės mėnesio renginys vyks 25 dieną. Skambės koncertas „Dovana Šiauliams“, kuriame gros šiaulietis talentingas akordeonistas Jonas Vozbutas.

Viso festivalio metu vyks seminarai, kuriuose akordeono mokytojai galės konsultuotis su atvykusiais į renginį žymiais šalies ir užsienio pedagogais.

Konkurse užsiregistravo dalyvauti 68 solistai ir 20 ansamblių. Akordeonistai varžysis 9 kategorijose pagal amžių. Konkurso dalyviai atvyks ne tik iš mūsų šalies miestų, bet ir iš Latvijos, Estijos, Ukrainos.

Visi festivalio-konkurso renginiai žiūrovams nemokami.

„Šiaulių krašto“ inf.

V. Lebedžio nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis