Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pedagogus iš visos Lietuvos į Šiaulius sukvietė tarptautinė STEAM konferencija

Didelio susidomėjimo sulaukė Šiauliuose įvykusi tarptautinė gerosios patirties sklaidos konferencija „Atrask Šiaulių STEAM: erdvė kurti ir tyrinėti, 2024“, subūrusi STEAM srities ekspertus, lyderius ir inovacijomis besidominčius entuziastus iš visos Lietuvos.

Didelio susidomėjimo sulaukė Šiauliuose įvykusi tarptautinė gerosios patirties sklaidos konferencija „Atrask Šiaulių STEAM: erdvė kurti ir tyrinėti, 2024“, subūrusi STEAM srities ekspertus, lyderius ir inovacijomis besidominčius entuziastus iš visos Lietuvos.

Renginyje, kuris vyko Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje, susirinko per 130 dalyvių iš Vilniaus, Klaipėdos, Kauno, Mažeikių, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Tauragės, Telšių, Ukmergės, Kelmės, Akmenės ir Utenos. Konferenciją pradėjusios renginio moderatorės Neringa Baršauskienė ir Rūta Šiaučiulienė pasveikino visus dalyvius, pristatė renginio programą bei pagrindinius pranešėjus.

Konferenciją pasveikino Šiaulių miesto vicemeras Justinas Švėgžda ir Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Živilė Nakčiūnienė.

„Perduodu visiems susirinkusiems kuo geriausius linkėjimus nuo mero Artūro Visocko. Šią konferenciją organizuoja miesto vaikų darželiai, kurie ir sudaro ikimokyklinio ugdymo STEAM platformos pagrindą. Nuoširdžiai dėkoju šių įstaigų žmonėms už visas pastangas kuriant ir populiarinant STEAM. Šiauliai turi visko labai daug, tačiau labiausiai galime pasidžiaugti puikiais žmonėmis“, – susirinkusiems kalbėjo J. Švėgžda.

Živilė Nakčiūnienė patvirtino, kad Šiauliuose šio metu veikia 5 STEAM darželiai, dar penki prie tokios ugdymo sistemos pereis jau artimiausiu metu. Pasak Švietimo skyriaus patarėjos, bus siekiama, kad kiekviena ikimokyklinio ugdymo įstaiga mieste turėtų STEAM laboratoriją, kad visi mažyliai kiekvieną dieną galėtų tyrinėti, eksperimentuoti, sužinoti tai, kas leis jiems tobulėti.

Konferencijos dalyviai turėjo galimybę klausytis užsienio ir Lietuvos ekspertų pranešimų, dalyvauti praktinėse kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose savo patirtį pristatė Šiaulių miesto STEAM lopšelių-darželių „Berželis“, „Drugelis“, „Pasaka“, „Pupų pėdas“  „Žirniukas“ mokytojai.

Konferencijos dalyviai susipažino su Šiaulių miesto STEAM lopšelių-darželių „Berželis“, „Drugelis“, „Pasaka“, „Pupų pėdas“  „Žirniukas“ STEAM edukacinėmis erdvėmis, laboratorijomis, jas aplankė.

2024 metų konferencijos tematika – Lego metodika, pasirinkta neatsitiktinai, ji susijusi su STEAM ugdymu.

LEGO metodikos nauda STEAM ugdyme yra plačiai pripažinta. Renginio metu pristatyta, kaip LEGO metodika skatina ikimokyklinio amžiaus vaikų gamtamokslinį pažinimą, technologinius, erdvinius, meninius, kūrybinius ir matematinius gebėjimus: LEGO padeda vaikams mokytis mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos (STEM) per praktinį statymą ir projektavimą; gerina problemų sprendimo, kritinio mąstymo ir erdvinio suvokimo gebėjimus; LEGO interaktyvumas skatina eksperimentavimą ir loginį mąstymą, leidžia vaikams tyrinėti įvairius sprendimus ir tobulinti jų STEM įgūdžius.

Renginio organizatoriai paskelbė, kad ši konferencija ir toliau bus kasmetinis renginys, siekiant skatinti STEAM inovacijų plėtrą Lietuvoje.

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis