Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių įmonės ir įstaigos yra gerai pasirengusios galiojantiems reikalavimams, švietimo įstaigose prioritetas teikiamas kontaktiniam mokymui

Paulius Stočkus, Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus vedėjo patarėjas, spaudos konferencijoje informavo, kad Šiaulių miesto savivaldybės administracija ir toliau periodiškai vykdo patikrinimus dėl ekstremaliosios situacijos metu taikomų apribojimų laikymosi kontrolės.

Veiklos sritys ir objektai, kuriuose vykdomi patikrinimai yra nustatyti valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu ir nuo griežtesnių ribojimų įvedimo laikotarpio, rugsėjo 13 dienos, iki rugsėjo 24 dienos, savivaldybės administracija yra atlikusi patikrinimus 33-jose įmonėse ir įstaigose. Tarp patikrintų objektų buvo valstybinės įmonės, teikiančios viešąsias paslaugas, kazino ir lošimo namai, pašto filialai, kino teatrai, viešojo transporto įmonė, bibliotekos ir kiti subjektai, nustatyti minėtame nutarime.

Nors patikrinimų metu prioritetas buvo skirtas subjektų konsultavimui ir įspėjimams dėl kylančių neaiškumų, tačiau tikrintos įmonės ir įstaigos buvo gana gerai pasirengusios taikomiems apribojimams, žinojo galiojančius reikalavimus ir jų laikėsi, tad pažeidimų nebuvo nustatyta.

Taip pat vadovaujantis kitu valstybės operacijų vadovo sprendimu, savivaldybės administracija atlieka tikrinimus asmenų, kuriems skirta izoliacija. Šiame nutarime nurodyta savivaldybių administracijoms užtikrinti asmenų, grįžusių, ar atvykusių iš užsienio valstybių, izoliavimosi reikalavimų laikymosi. Tokių asmenų nuo rugsėjo 13 dienos buvo patikrinta 180, informacija apie 22 asmenis, neradus jų nurodytose izoliacijos vietose, perduota policijai, kad būtų pradėtos administracinės teisenos. Tikrinimai yra ir toliau bus periodiškai vykdomi.

******************

„Bendrojo ugdymo mokyklose yra taikomas įvairus ugdymo proceso organizavimo būdas, prioritetas teikiamas kontaktiniam mokymui, tačiau, kai yra fiksuojamas susirgimo atvejis konkrečioje klasėje, kontaktinis mokymas perjungiamas į kitus mokymo proceso organizavimo būdus t.y. hibridinį mokymą, jeigu serga keli vaikai klasėje. Tai būdas, kai tuo pačiu mokytojas dirba su esančiais klasėje mokiniais, kuriems nereikia izoliuotis, ir su sergančiais mokiniais, arba privalomoje izoliacijoje esančiais mokiniais, kurie yra savo namuose, per atstumą“, – teigė Edita Minkuvienė, Švietimo skyriaus vedėja.

Taip pat be hibridinio mokymo gali būti taikomas mišrus būdas, jis yra taikomas tada, kai yra nedidelė dalis sergančių arba privalomoje izoliacijoje turinčių būti mokinių, šis būdas nuo hibridinio skiriasi tuo, kad ne mažiau kaip 80 proc. ugdymo turi būti skiriama vaizdo konferencijoms ir likusi dalis yra savarankiškas darbas.

Nuotolinis mokymas yra taikomas tik tada, kai privaloma izoliacija visai klasei. Šiuo metu Šiaulių mieste nėra tokių atvejų, kai visa klasė būtų privalomoje izoliacijoje.

Šiandieną hibridiniu ar mišriuoju būdu dirba 28 klasės, tokiu būdu yra ugdomi 332 mokiniai. Kai vaikas yra sergantis, paslauga nėra teikiama, nes jam neleidžia sveikatos būklė, jei sergantis vaikas besimptomis ir sveikata leidžia mokytis, tėvams sutikus, gali būti organizuojamas hibridinis ar mišrusis būdas, taip vaikas neišskiriamas iš ugdymo proceso.

Šiuo metu ministerija rengia tvarką, kaip turėtų būti skiriamos lėšos papildomoms konsultacijoms. Bus galimybė organizuoti jas ir šiais mokslo metais, vaikams, kurie patiria mokymosi sunkumų, arba patirs jų.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija